Άρση ταξιδιωτικών περιορισμών

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανεξετάζει τον κατάλογο τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί στα μη απαραίτητα ταξίδια. Συγκεκριμένα μετά από επανεξέταση βάσει της σύστασης σχετικά με τη σταδιακή άρση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.  Όπως ορίζεται στη σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτός ο κατάλογος θα συνεχίσει να επανεξετάζεται τακτικά και ανάλογα με την περίπτωση, να ενημερώνεται.
Με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σύσταση, από τις 16 Δεκεμβρίου τα κράτη μέλη θα πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για τους κατοίκους των ακόλουθων τρίτων χωρών:
Αυστραλία
Ιαπωνία
Νέα Ζηλανδία
Ρουάντα
Σιγκαπούρη
Νότια Κορέα
Ταϊλάνδη
Κίνα, υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας
Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για τις ειδικές διοικητικές περιοχές της Κίνας Χονγκ Κονγκ και Μακάο, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης της αμοιβαιότητας.
Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της παρούσας σύστασης.
Επίσης τα κριτήρια για τον προσδιορισμό των τρίτων χωρών για τις οποίες πρέπει να αρθεί ο τρέχων περιορισμός ταξιδιού καλύπτουν ιδίως την επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα περιορισμού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, καθώς και οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Εφαρμόζονται σωρευτικά. Η αμοιβαιότητα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη τακτικά και κατά περίπτωση.
Τέλος οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) συμμετέχουν επίσης σε αυτήν τη σύσταση.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω