Ροή Ειδήσεων

Έκκληση υπευθυνότητας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, εκφράζοντας την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας, έλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους Αυτοδιοικητικούς, Αστυνομικούς και Υγειονομικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας σε μια κοινή σύσκεψη συνεργασίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων των Χανίων, στο πλαίσιο της αναγκαίας κοινής δράσης της Κοινωνίας και της Οικονομίας για την αναχαίτιση των συνεπειών του Covid-19.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, τόνισε: «Η Χανιώτικη Κοινωνία και Οικονομία μας υπομένουν διαρκώς βαρύτατα πλήγματα από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση και τη σκληρή καραντίνα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε σχεδόν καθημερινά για την απώλεια συνανθρώπων μας αλλά και να αγωνιούμε για την καταστροφή των επιχειρηματικών κόπων μιας ζωής των συναδέλφων μας. Μια περαιτέρω έκρηξη κρουσμάτων που θα απαιτήσει νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα εκ μέρους της Πολιτείας θα προκαλέσουν δυσφήμιση και τη «χαριστική βολή» στην Οικονομία του τόπου μας, ιδιαίτερα κατά την τόσο απαιτητική προσπάθεια έναρξης της ήδη καθυστερημένης και τόσο ζωτικής φετινής τουριστικής περιόδου. Το Επιμελητήριο Χανίων απευθύνει έκκληση υπευθυνότητας προς όλους τους Χανιώτες για να κρατήσουμε την Κοινωνία και την Οικονομία μας ζωντανές! Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί και θα ανακάμψουμε! Είναι ώρα Ευθύνης και Αλληλεγγύης για όλους μας!».
Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία ως συνέχεια της προειδοποίησης την περασμένη Παρασκευή (28/05) του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ότι τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε ανησυχητική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 26% – από 169 ενεργά κρούσματα στις 20/5 σε 213 ενεργά κρούσματα & μετά & τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα των Χανίων με +78% (όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση στο μέσο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε όλη τη χώρα Πάτρα +50%, Ρέθυμνο +12% και Ιωάννινα +22%).
Βασική διαπίστωση της συνάντησης ήταν η κούραση της κοινωνίας από την πολύμηνη καραντίνα, σε συνδυασμό με τον παραπλανητικό εφησυχασμό που δημιουργεί η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η έναρξη του εμβολιασμού, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει φτάσει στα Χανιά σε υψηλά ποσοστά, καθώς σήμερα αγγίζει ποσοστό 40% των ενήλικων πολιτών με τουλάχιστον μια δόση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, δυστυχώς λόγω της υποστελέχωσης του ελεγκτικού μηχανισμού της Πολιτείας, το βάρος έχει πέσει εξ’ ολοκλήρου στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνεχίζει να επιτηρεί με συνέπεια τα υγειονομικά μέτρα και να παρεμβαίνει ενεργά μέσω προστίμων, όπου κριθεί αναγκαίο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την άσκοπη αντιπαράθεση με τους πολίτες. Κεντρικό μήνυμα όλων των εκπροσώπων των τοπικών φορέων κατά τη σύσκεψη ήταν ότι αποτελεί μονόδρομο η επιτάχυνση του εμβολιασμού των Χανιωτών, σε συνδυασμό με τη συνεπή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τα οποία ακόμα βρίσκονται σε ισχύ από την Ελληνική Πολιτεία, όπως είναι η χρήση μάσκας, η επιμελής απολύμανση, η αποφυγή συνωστισμού και η τήρηση των περιορισμών του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν:
Νίκος Καλογερής – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Σημαντηράκης Παναγιώτης – Δήμαρχος Χανίων
Χαράλαμπος Κουκιανάκης – Δήμαρχος Αποκορώνου
Γιώργος Μυλωνάκης – Δήμαρχος Κισσάμου
Μάνος Μπολώτης – Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Χανίων
Γιώργος Μαστραντωνάκης – Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής
Στέφανος Ντουκάκης – Υπεύθυνος Κινητής Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Χανίων
Πέτρος Μαρινάκης – Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πλατανιά
Μιχάλης Μπικάκης – Αντιδήμαρχος Καντάνου Σελίνου
Σταύρος Ψαρουδάκης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων
Δημήτρης Μουντάκης – Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω