Έργα υποδομών Κρήτης

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη, στο οποίο αποφασίστηκαν σημαντικά θέματα- υποδομών – ανάπτυξης.
Επίσης ορίστηκαν οι εκπρόσωποι στη Συντονιστική Επιτροπή Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων.
Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε:
1. «Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου: «Φράγμα Αµιρών Αγίου Βασιλείου Ν. Ηρακλείου», υπέρ του Δημοσίου, µε συνολικές πιστώσεις 2.500.000,00 ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα µε το Ν.2882/2001 και τις ισχύουσες διατάξεις.
2. Προσωρινά μέτρα (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας για την υλοποίηση του έργου Προστασία επαρχιακού οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις στο φαράγγι Κουρταλιώτη από Κοξαρέ έως Ασώµατο τμήμα της επαρχιακής οδού υπ. αρ. 9 Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, µε σκοπό την εκτέλεση εργασιών.
3. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων (κλείσιμο οδού) και εκτροπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Αρμένοι – Παλέ της επαρχιακής οδού 3 Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, µε σκοπό την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου: «αναβάθμιση επαρχιακής οδού Ρέθυμνο – Αγία Γαλήνη, τμήμα Αρμένοι – Παλέ»
4. Έγκριση σύναψης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύµνης, για τη διάθεση υπαλλήλου με την ειδικότητα ΠΕ ∆ασολόγων, στο ∆ήµο Ρεθύµνης προκειμένου να επιβλέψει τις µελέτες και στη συνέχεια της εκτέλεση των έργων: «Σχεδιασμός πυροπροστασίας περαστικού δάσους πόλης Ρεθύμνου».
5. Καθιέρωση της 10ης Μαΐου ως «Ημέρας Ευρωπαϊκής Ειρήνης και ως Δημόσιας Εορτής τοπικής σημασίας» για την Περιφέρεια Κρήτης, σε ανάμνηση της Συνθήκης Ειρήνης η οποία υπογράφτηκε στην Κνωσό μεταξύ των Συμμάχων και των δυνάμεων του άξονα, σηματοδοτώντας τη λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου.
6. Ορίστηκαν ως εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Συντονιστική Επιτροπή Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων για την παρακολούθηση του προγράμματος άνθρωπος και βιόσφαιρα της UNESCO. Τακτικό μέλος ορίσθηκε ο Πρόεδρος του Π.Σ. Παύλος Μπαριτάκης, και αναπληρωματικό μέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Χρονάκης.
7. Τροποποίηση Σχεδίου Δράσης και του Προϋπολογισμού έτους 2020 με την ένταξη νέων έργων και παρεμβάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων.
8. Εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης για τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΟΤΕ.
Επίσης σε ότι αφορά την σχολική στέγη ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει χρηματοδοτήσει τα αιτήματα των Δήμων που αφορούν στις ανάγκες στης σχολικής στέγης, ενώ ήδη η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τους Δήμους να υποβάλουν τις ανάγκες που υπάρχουν για ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και ώριμων μελετών προς χρηματοδότηση στην νέα προγραμματική περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω