Αθλητική ενίσχυση Κρήτης

Αναβαθμίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να υποδέχεται στο άμεσο μέλλον διεθνείς διοργανώσεις, να φέρει εις πέρας  την ενδεχόμενη διεξαγωγή του τελικού Europa Conference League 2022-2023, για τον οποίο έχει υποβληθεί από την ΕΠΟ φάκελος υποψηφιότητας στην UEFA και να είναι κατάλληλο για την έδρα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και του Δήμου Ηρακλείου, από τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.
Ειδικότερα To Μνημόνιο Συνεργασίας ΓΓΑ – Δήμου Ηρακλείου, μεταξύ άλλων προβλέπει:
• Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργα και τις σχετικές μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού του «ΣΤΑΔΙΟΥ» σύμφωνα με τις προδιαγραφές των FIFA και UEFA.
• Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλαμβάνει την ευθύνη να ορίσει επιβλέποντες μηχανικούς από το δυναμικό της ή εξωτερικούς συνεργάτες για την επίβλεψη των έργων που θα υλοποιηθούν ή να δημιουργήσει ομάδα μηχανικών από τους δύο συμβαλλόμενους  φορείς και εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα παρακολουθούν τα προς μελέτη και υλοποίηση έργα.
• Ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει να προβεί στην ολοκλήρωση των μελετών και αδειοδοτήσεων με δημόσιες προκηρύξεις και να υλοποιήσει όλα τα έργα που είναι απαραίτητα για την προετοιμασία του «ΣΤΑΔΙΟΥ» ώστε να πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.
• Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου αναλαμβάνουν να διευκολύνουν, δια των αρμοδίων υπηρεσιών τους, με κάθε πρόσφορο μέσο την έγκαιρη ολοκλήρωση και αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών.
• Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλαμβάνει για όσο διάστημα χρειαστεί, για τις ανάγκες της διοργάνωσης και της προετοιμασίας αυτής να διαθέσει τις εγκαταστάσεις, το απαραίτητο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει.
• Ο Δήμος αναλαμβάνει με τις υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των εκ του νόμου αρμοδιοτήτων τους, να συνεργαστεί με τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, 7η ΥΠΕ Πυροσβεστική κ.λ.π) και να υποστηρίξει την πλήρη ασφάλεια της διοργάνωσης, και ότι άλλο απαιτείται προκειμένου η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές προγραμματισμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του Παγκρητίου (καθίσματα, αποδυτήρια, αντικατάσταση των μάτριξ με τελευταίας τεχνολογίας) ενώ έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε ότι αφορά στα θέματα με την τοποθέτηση του νέου σκεπάστρου, την συντήρηση του υπάρχοντος και τους ανεμοφράκτες που θα εγκατασταθούν.
Πρόσφατα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου τα τεύχη δημοπράτησης, έπειτα από την πολύμηνη εξειδικευμένη Μελέτη, τις λύσεις που δόθηκαν στα περιβαλλοντικά ζητήματα και την έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Βρίσκονται πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την τυπική έγκρισή τους εντός του Ιουλίου, ενώ παράλληλα στελεχώνεται και η Επιτροπή Διαγωνισμού.
Έτσι, εντός των επόμενων εβδομάδων, βγαίνει προς δημοπράτηση το έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, με κονδύλι ήδη εξασφαλισμένο και ο εργολάβος θα προκύψει μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω