Αντιναζιστικό μνημείο

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των ηρώων πεσόντων, στη διάρκεια της Αντίστασης  κατά των ναζί στο Κεφαλοβρύσι του Δήμου Βιάννου.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κώστα Κοντάκη, τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη, τους βουλευτές Ηρακλείου και τον Πρόεδρο Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη στο χώρο του μνημείου.
Σε κλίμα συγκίνησης τίμησαν την μνήμη των ηρώων η Περιφέρεια Κρήτης, θεσμικοί εκπρόσωποι, αυτοδιοίκηση, φορείς, συγγενείς θυμάτων και πολίτες. Ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο, και ακολούθησαν τα εγκαίνια και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο από τους εκπροσώπους των αρχών και φορέων.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε:
«Τιμούμε σήμερα, ως Περιφέρεια Κρήτης τον Κρητικό λαό, τη γενιά της αντίστασης, τους ήρωες των χωριών της Κρήτης της Βιάννου εδώ στο Κεφαλοβρύσι, που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής.
Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία, όχι μόνο ως τιμή, αλλά και ως μνήμη και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Τιμούμε αυτούς που υπηρέτησαν πανανθρώπινες αξίες καθιστώντας «κτήμα ες αεί» την Εθνική Αντίσταση. Αξίζουν δημόσιο έπαινο και συγχαρητήρια όλοι οι  διοργανωτές εκδήλωσης, για την πρωτοβουλία τους, γνωρίζοντας πως επιτελούν ένα έργο σημαντικό κυρίως για τις νέες γενιές που έρχονται, στις οποίες οφείλουμε να παραδώσουμε άσβεστη την μνήμη την θυσία των προγόνων μας για την Ελευθερία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω