Ροή Ειδήσεων

Αποκαλυπτήρια προτομής Καπετάν Ιωάννη Βαρδή Βαρδινάκη

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καπετάν Ιωάννη Βαρδή Βαρδινάκη (Βαρδινογιάννη), Γενικού Αρχηγού των Σφακίων 1823-1900. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Σφακίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.
          Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του μνημείου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Σφακίων. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης. 
          Την κεντρική ομιλία με τίτλο: «Ο Καπετάν Γιάννης Βαρδινογιάννης»  πραγματοποίησε ο κ. Πολυράκης Ιωάννης, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, την οικογένεια Βαρδινογιάννη, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής. ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ριζίτικο τραγούδι. Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω