Ασφαλής Κρήτη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης εργαζομένων στον τουρισμό «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2): Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης εργαζομένων σε καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά πούλμαν, spa, ξεναγήσεις, διοργάνωση συνέδριων κλπ» πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και των Φορέων του Τουρισμού της Κρήτης ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Κρήτης κ. Κυριάκου Κώτσογλου, του Προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη και της κυρίας Άννας Ψαρουλάκη, Αν. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ανθρωποζοωνόσων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στη διάρκεια της συνέντευξης οκ Αρναουτάκης τόνισε ότι «Η Κρήτη προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την έναρξη της ιδιαίτερης και δύσκολης τουριστικής περιόδου. Η «Ασφαλής Κρήτη», παραμένει η σημαντικότερη προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης κι όλων των Φορέων, στηρίζουμε και προχωρούμε στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για την προφύλαξη και τα μέτρα πρόληψης εργαζομένων στον τουρισμό».
Επίσης ο κ. Κώτσογλου υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για απλό σεμινάριο. Είναι η σύμπραξη του κορυφαίου αυτοδιοικητικού θεσμού με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό θεσμό στο χώρο της υγείας στην Κρήτη, της αγοράς και των επιχειρηματιών του τουρισμού, προς χάριν των εργαζομένων, της ποιότητας, της φήμης, του προορισμού και της δημόσιας υγείας. Απομένει η πιστοποίηση να συνοδευτεί κι από υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης στην πράξη για το συλλογικό καλό».
Από μεριάς του ο κ. Βλατάκης επισήμανε εκπροσωπώντας τους τουριστικούς φορείς του νησιού, ότι «το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια και θα απευθύνεται στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τον επισιτισμό, τους τουριστικούς πράκτορες και τους εργαζόμενους τους, τους ξεναγούς, τους οδηγούς, τους εργαζόμενους στα κέντρα ευεξίας (Spa) και εργαζόμενους γενικά των τουριστικών καταλυμάτων. Θέλουμε να εκπαιδευτεί όλη η «αλυσίδα» του τουρισμού δωρεάν με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η εκπαίδευση και πιστοποίηση είναι παρά πολύ σημαντικό σκέλος της φετινής χρονιάς στον τουρισμό». 
Η επιστημονική υπεύθυνη κα Ψαρουλάκη σημείωσε ότι «το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή στο πλαίσιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό εκπαίδευσης μετά από εξέταση».
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης ξεκινά στις 9 Ιουνίου 2020 είναι τετραήμερα σεμινάρια και αποτελεί ένα έργο που προετοιμάστηκε τον τελευταίο μήνα με τη συμμετοχή ειδικών.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω