Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο της ΠΣΕΕΟ

Στην Αθήνα θα διοργανωθεί το Α΄ Παγκόσμιο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) την Κυριακή 1 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 17:00 μ.μ. και την Δευτέρα Αυγούστου 2021 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων και θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Οι διοργανωτές του συνεδρίου είναι το παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, η παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, η Παγκόσμια επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και η Παγκόσμια Αμφικτιονία Βλάχων.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές το παγκόσμιο συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές δομές του απόδημου ελληνισμού, τη δικτύωση, τη συντονισμένη προώθηση κοινών αιτημάτων καθώς και την ιδρυτική διακήρυξη του παγκοσμίου συμβουλίου των ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων.
Τον προγραμματισμό του συνεδρίου ανέλαβε τετραμελή οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από τον κ. Διαμαντή Γκίκα (πρόεδρο), τον κ. Μιχάλη Μαγειρία, την κ. Φωτεινή Μίχου και την κ. Λίτσα Πισκερά.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω