Ροή Ειδήσεων

Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Βιολογικές προσεγγίσεις μολυσματικών ασθενειών» διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 09:00-12:00.
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:
• «Αναδυόμενες/επανεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες και  Ενιαία Υγεία. Η αδήριτη ανάγκη για ολιστικές, διεπιστημονικές προσεγγίσεις»
Ψαρουλάκη Άννα,
Αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας-Ανθρωποζωονόσων, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
• «Η ανοσία και τα εμβόλια ενάντια στο Sars-Cov2»
Γιάγκου Μηνάς,
Καθηγητής  Ανοσοβιολογίας-Μοριακής Βιολογίας, Τομέας Γενετικής, Ανάπτυξης & Μοριακής Βιολογίας, Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ.
• «Βιοπληροφορικές μέθοδοι για τη μελέτη των βακτηριακών πρωτεϊνών»
Μπάγκος Παντελής,
Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Εργαστήριο Μοριακής και Υπολογιστικής Βιολογίας και Γενετικής.
• «Αντιγόνα και αντισώματα στη διάγνωση για τον κορονοϊό : Ζητούμενο ή δεδομένο;»
Mπράλιου Γεωργία,
Επίκουρος καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Επιδημιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
            Οι εισηγητές θα αναφερθούν σε σημαντικά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με:
• Τις αιτίες για την εμφάνιση και επανεμφάνιση νέων λοιμωδών νοσημάτων που συνιστούν μείζονες απειλές για τις ανθρώπινες κοινωνίες και με την αδήριτη ανάγκη της προσέγγισης της  «Ενιαίας Υγείας» (One Health).
• Τους μηχανισμούς έμφυτης και επίκτητης ανοσίας, τις ιδιαιτερότητες της λοίμωξης COVID-19 και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού SARS-Cov-2, καθώς και με τον ρόλο των σύγχρονων εμβολίων και τους μηχανισμούς δράσης τους.
• Τα υπολογιστικά εργαλεία και τις μεθόδους πρόγνωσης της δομής και λειτουργίας των βακτηριακών πρωτεϊνών για τον εντοπισμό πιθανών στόχων φαρμάκων.
• Τη μεθοδολογία  ανοσολογικών δοκιμών αντιγόνου και αντισωμάτων για τη διάγνωση μόλυνσης από SARS-Cov-2 και τις προσαρμογές αυτών των μεθόδων στα rapid tests.
          Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Διευθύντρια Π.Δ.Ε Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα Ελένη, η Διευθύντρια ΔΔΕ Φθιώτιδας κυρία Τσιάκα Δήμητρα και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ κ. Απόστολος Βανταράκης.
          Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν με επιστημονική εγκυρότητα ότι αφορά τους ιούς, τα εμβόλια και την πανδημία της COVID19, και γενικότερα τις μολυσματικές ασθένειες, την διάγνωση και αντιμετώπισή τους.
Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν μέσω του καναλιού YouTube της ΠΕΒ (https://youtu.be/iIn5S86prUk) και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω