Βράβευση Αργυρώς Σπινθάκη

Στην υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης Αργυρώ Σπινθάκη απονεμήθηκε το 2ο βραβείο «Βιργινία Μανασάκη» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) από τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη Περιφερειάρχη Κρήτη.
Η Επιστημονική Επιτροπή επέλεξε ανάμεσα σε 59 υποψηφιότητες και αποφάσισε ομόφωνα ότι το θέμα που εκπονεί η κυρία Σπινθάκη ερευνά το υπέδαφος του νησιού, ώστε να προσφέρει δυνατότητες περαιτέρω ενεργειακής αξιοποίησης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και είναι εντός της φιλοσοφίας και της αποστολής των βραβείων αυτών σε μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη.
Η βραβευθείσα επιστήμονας Αργυρώ Σπινθάκη υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε μέσω skype από τη Γερμανία όπου βρίσκεται. «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ένα ευχάριστο συναίσθημα» ανέφερε ευχαριστώντας θερμά τους διοργανωτές και σημειώνοντας πως «η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι πάντα μια αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα».
Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Νίκος Κατσαράκης Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και οι Γιώργος Ταβερναράκης και Γεώργιος Μανασάκης από τους οικείους της Βιργινίας Μανασάκη.   
Διαδικτυακά μετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, καθηγητές Θεοχάρης Τσούτσος, Πολυτεχνείο Κρήτης, Νίκος Πουλακάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Ειρήνη Βρέντζου, από την Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω