Γαλάζια Σημαία Φόδελε

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης στο Γαλάζια Σημαία στο Φόδελε του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας δήλωσε:
«Συνεχίζονται οι διακρίσεις για τις παραλίες μας. Γαλάζια Σημαία και στην παραλία του Φόδελε, στο Fodele Beach. Οι διεθνείς πιστοποιήσεις  αναδεικνύουν την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις και φορείς για να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, ως τουριστικός προορισμός. Το κλειδί είναι στο ΜΑΖΙ».
Στην τελετή παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής και υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Μαλεβιζίου.
Υπενθυμίζεται ότι η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες που πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για την βράβευση- που έχει διάρκεια ενός έτους – απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κριθεί «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη).
Σε αυτά περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – η καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Το Πρόγραμμα διανύει την τέταρτη δεκαετία στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω