Γενέθλια ΔηΤΟΒ

Πέντε έτη λειτουργίας συμπληρώνει η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
Γιορτάζοντας τα 5 χρόνια λειτουργίας της, η ΔηΤΟΒ Κρήτης διοργανώνει την Τρίτη 27 Απριλίου 2021 στις 17.00 ζωντανή διαδικτυακή ενημέρωση όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συζητήσουν με την Διευθύντρια και το Επιστημονικό Προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης και να θέσουν τα ερωτήματα τους αναφορικά με τη διαδικασία συλλογής και φύλαξης του Ομφαλικού Αίματος, τη διαφορά της δημόσιας και ιδιωτικής φύλαξης, και τις τρέχουσες και μελλοντικές χρήσεις του Ομφαλικού Αίματος. Συνδεθείτε https://zoom.us/j/94651358222.
Η ΔηΤΟΒ σταθερή στο έργο της, συνεχίζει να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες συλλογής, ελέγχου, επεξεργασίας και κρυοκατάψυξης/αποθήκευσης μονάδων Ομφαλικού Αίματος  δωρεάν, εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα τους στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών για χρήση σε οποιοδήποτε συμβατό ασθενή έχει ανάγκη αλλογενούς μεταμόσχευσης αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (βλαστοκυττάρων).
Στα πέντε έτη λειτουργίας της Τράπεζας, πάνω από 3.000 δωρεές Ομφαλικού Αίματος έχουν πραγματοποιηθεί στη ΔηΤΟΒ Κρήτης ενώ μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ήδη σημαντικός αριθμός μονάδων ΟπΑ έχει διατεθεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή. Το αμέσως προσεχές διάστημα επιπλέον 100 μονάδες ΟπΑ θα τυποποιηθούν και θα είναι άμεσα διαθέσιμες.
Κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του covid-19 η αξία του Ομφαλικού Αίματος  αναδεικνύεται ακόμα μια φορά, καθώς συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό WMDA, ως ασφαλής πηγή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων στις μεταμοσχεύσεις.
Σκοπός της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ο εμπλουτισμός του Εθνικού και Διεθνούς Μητρώου Ομφαλικού Αίματος, ιδιαίτερα με σπάνιους HLA απλοτύπους, για την αντιπροσώπευση όλων των πληθυσμιακών ομάδων, με εστιασμό στην κάλυψη των αναγκών μεταμόσχευσης των αιματολογικών ασθενών από την Κρήτη.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω