Γυναίκες της Επιστήμης

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Γυναίκες της Επιστήμης» της Rachel Ignotofsky (Ρέιτσελ Ιγκνοτόφσκυ) από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, παρουσιάζοντας πορτρέτα πενήντα σημαντικών γυναικών που προσέφεραν πολλά στους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή.
Περιλαμβάνονται πανέμορφες και πρωτότυπες εικόνες, περιέχοντας πληροφορίες γύρω από συναφή θέματα, όπως τα όργανα ενός εργαστηρίου και τα ποσοστά των γυναικών που εργάζονται στις μέρες μας στους κλάδους STEM, ενώ συμπληρώνεται με ένα εικονογραφημένο γλωσσάρι επιστημονικών όρων.
Στις γυναίκες-πρωτοπόρους που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται γνωστές προσωπικότητες της επιστήμης, όπως η πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούντωλ, καθώς και λιγότερο γνωστές μορφές όπως η Κάθριν Τζόνσον, η Αφροαμερικανίδα φυσικός και μαθηματικός που υπολόγισε την τροχιά του διαστημοπλοίου Απόλλων 11 το οποίο έφτασε στη Σελήνη το 1969.
Τα θαυμαστά επιτεύγματα όλων αυτών των θαρραλέων γυναικών, που ξεπέρασαν με αξιοθαύμαστη επιμονή και αφοσίωση όλα τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισαν από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αποτελούν μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές γυναικών μηχανικών, βιολόγων, μαθηματικών, γιατρών, αστροναυτών και φυσικών.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ρέιτσελ Ιγκνοτόφσκυ (Rachel Ignotofsky) μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσυ ακολουθώντας υγιεινή διατροφή που περιλάμβανε πολλά καρτούν και πουτίγκες.
Αποφοίτησε με άριστα από το γραφιστικό τμήμα της Σχολής Τεχνών Τάιλερ το 2011. Σήμερα ζει στο όμορφο Κάνσας Σίτυ του Μισσούρι, όπου περνά τη μέρα της ζωγραφίζοντας και πλουτίζοντας τις γνώσεις της. Το μεγάλο της πάθος είναι να παίρνει δύσκολες πληροφορίες και να τις κάνει διασκεδαστικές και προσιτές σε όλους, καθώς και να δημιουργεί εκπαιδευτικά έργα τέχνης.Η Ρέιτσελ εμπνέεται από την ιστορία και την επιστήμη και πιστεύει ότι η εικονογράφηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη μάθηση συναρπαστική. Χρησιμοποιεί τη δουλειά της για να διαδώσει το μήνυμά της για την εκπαίδευση, την επιστημονική γνώση και τις ικανές γυναίκες. Ελπίζει ότι το βιβλίο της θα ωθήσει πολλά κορίτσια και γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της Ρέιτσελ. Έχει σκοπό να γράψει πολλά ακόμα στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω