Διεύρυνση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, η κυβέρνηση αποφάσισε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης για Σάββατο και Κυριακή, για τις κόκκινες περιοχές, με ισχύ μέχρι και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Επίσης το Σάββατο θα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία με μειωμένο ωράριο, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Τα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές θα λειτουργούν μόνο με click away και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, ΟΠΑΠ και ΚΤΕΟ, με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα με ισχύ από το επόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2021.
Με την ίδια απόφαση κόκκινη χαρακτηρίζεται η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, ενώ περαιτέρω απαγορευτικά μέτρα επιβάλλονται στους πολίτες των Δήμων Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.
Επίσης στις κόκκινες περιοχές, από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 και για επτά ημέρες είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου και οι Δήμοι Εορδαίας, Θηβαίων, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Ρεθύμνης, Πύδνας-Κολινδρού, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Τεμπών.
Ειδικότερα:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
• Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
• Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
• Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις κόκκινες περιοχές παραμένουν κλειστά.
• Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.
ΔΗΜΟΙ ΘΗΡΑΣ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
• Απαγορεύεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
• Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
• Απαγορεύεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
• Απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους με εξαίρεση την εργασία.
• Απαγορεύεται η λειτουργία των Δικαστηρίων.
• Απαγορεύεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
• Απαγορεύεται η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω