Ροή Ειδήσεων

Εβελίνα Μπάκιντα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Η Εβελίνα Μπάκιντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης με καταγωγή από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας και τη Μυρτιά του Καπετάν Μιχάλη.  
          Σπούδασε στην Αθήνα και το Λονδίνο και είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και μεταπτυχιακών τίτλων στο Marketing.  
          Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρίες στον τομέα του τουρισμού στο εξωτερικό (Gulf Air, Travel Trade Gazette-Miller Freeman PLC, Sabena Airlines) αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία την οποία ήρθε να εφαρμόσει στην τοπική Air Greece μετέπειτα Aegean Airlines.  
          Υπήρξε στέλεχος του τμήματος εξαγωγών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών επί 15 συναπτά έτη, βοηθώντας στην εδραίωση των κρητικών προϊόντων στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της συμμετείχε ενεργά στην ομάδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό Marketing του Ελληνικού Οίνου Wines of Greece που μέχρι και σήμερα «ταξιδεύει» το ελληνικό κρασί σε όλον τον κόσμο.  
          Το 2015, ίδρυσε την επιχείρηση ελληνικών εταιρικών δώρων «Chic Greek Gifts» , η οποία βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2022 για την συμβολή της στην ανάπτυξη της αξίας του ελληνικού τουρισμού. Τη διετία 2016-2017, ως στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, συντόνισε την πρωτοβουλία «Κρητικά Χέρια» και την προώθηση της κρητικής χειροτεχνίας, κάτι που συνεχίζει ακόμα και σήμερα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός. To 2018, ίδρυσε την επιχείρηση συμβουλευτικών υπηρεσιών Marketing OFFICE με την οποία έχει ολοκληρώσει πάνω από 20 Ευρωπαϊκά έργα και δεκάδες ιδιωτικά project προβολής προϊόντων και υπηρεσιών.  
          Ως επιχειρηματίας, ήταν και είναι μέλος σε πολλές εμπορικές αποστολές στις πέντε ηπείρους με όραμα να μεταδώσει την αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα σε όλον τον κόσμο.  
          Επιπλέον, επί σειρά ετών, έχει διδάξει στα Τμήματα Marketing, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Τουρισμού των Δημόσιων και Ιδιωτικών ΙΕΚ και κολλεγίων του Νομού Ηρακλείου εμπνέοντας νέους και νέες να δημιουργήσουν και να επιχειρήσουν. Τα τελευταία χρόνια προγυμνάζει ομάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη να συμμετέχουν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.  
          Το 2018 εξελέγην στο Δ.Σ. του «Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης» και σήμερα υπηρετεί από τη θέση της Προέδρου προσφέροντας εθελοντικά στήριξη και ενδυνάμωση στις γυναίκες του τόπου μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της διατελεί εκπρόσωπος στη Γ.Σ. του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών από το 2019 έως σήμερα υποστηρίζοντας πανελλαδικά τη θέση της γυναίκας στον επιχειρηματικό στίβο. Έχει μιλήσει για τη Φύση και τον Άνθρωπο στην Κρήτη, στη σειρά παρουσιάσεων Ted Τalks στο TEDx European Sustainability Academy το 2020. Συμμετέχει στο Μητρώο Μεντόρων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Είναι Συντονίστρια Κρήτης της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Global StartupCities. Αρθρογραφεί για το Επιχειρείν και την Επικαιρότητα στη Huffpost Greece, στο www.epixeiro.gr καθώς και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.  
          Έχει προσκληθεί να μιλήσει για την επιτυχή επιχειρηματική της δράση, τη στήριξή της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας σε επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα.  
          Η μεγαλύτερη διάκρισή της, όπως λέει, είναι ότι είναι μητέρα τριών παιδιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω