Ροή Ειδήσεων

Εκδηλώσεις 1821 Εκκλησίας Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, θα πραγματοποιήσει Επετειακές Εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη, εντός του έτους 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, έχουν αποφασισθεί ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Κατά την 25η Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθούν Ιερά Μνημόσυνα σε όλους τούς Ιερούς Ενοριακούς Ναούς και σε όλες τις Ιερές Μονές της Μεγαλονήσου, (τηρουμένων τον μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού), καθώς και Επιμνημόσυνες δεήσεις στα κατά Τόπους Μνημεία Πεσόντων, «υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεις των ψυχών πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικός αγωνισαμένων και ευκλεώς πεσόντων εν τοις ιεροίς του έθνους ημών αγώσι πάλαι τε και επ᾽ εσχάτων».
Επίσης, την δια ημέρα θα αναγνωσθεί σε όλους τούς Ιερούς Ναούς της Μεγαλονήσου Συνοδική Εγκύκλιος, για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.
2. Κατά την 11η Νοεμβρίου 2021, εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως του Ηρακλείου, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ομιλήσει επίκαιρα Συνοδικός Αρχιερέας.
3. Κατά το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, Επιστημονικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή διαφόρων Προσωπικοτήτων. Εάν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν αυτοπρόσωπη συμμετοχή ακροατηρίου, το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.
4. Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν, με ευθύνη των οικείων Σεβ. Αρχιερέων, παράλληλες Επετειακές Εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται εγκαίρως και θα μεταδίδονται, όπου είναι εφικτό, διαδικτυακά.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω