Ενίσχυση «ηλιαχτίδας»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με δωρεά του στηρίζει τη δράση του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»  περιλαμβάνοντας την στους οργανισμούς που υποστηρίχτηκαν στον έκτο κύκλο δωρεών του στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19.
Με τη δωρεά αυτή καλύπτεται μέρος των δράσεων που υλοποιούνται στις υποστηρικτικές Δομές του Συλλόγου, στη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης «η Ηλιαχτίδα» (μισθοδοσία ενός ψυχολόγου) και στον Ξενώνα δωρεάν φιλοξενίας   «η ηλιαχτίδα» (μισθοδοσία μίας κοινωνικής λειτουργού) για ένα έτος.
Η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους μικρούς ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους αποτελεί για τον Σύλλογο πρωταρχική μέριμνα, όπως αναφέρεται και στους καταστατικούς του σκοπούς. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται τόσο στη Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που διατηρεί η Ηλιαχτίδα, όσο και στον Ξενώνα Φιλοξενίας που βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).
Η Δομή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Παγκρήτιου Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2019 και λειτουργεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης παρέχοντας δωρεάν συστηματικές εβδομαδιαίες συνεδρίες ψυχικής ενδυνάμωσης  στα παιδιά και σε όλα τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίες κατά την περίοδο της πανδημίας αντικαταστάθηκαν από  εξ΄αποστάσεως συνεδρίες, στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, υπηρεσία που συνεχίζει να διατηρείται παράλληλα με τις δια ζώσης.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας «η ηλιαχτίδα», λειτουργεί από το 2013, προορίζεται για τη δωρεάν φιλοξενία και την κάλυψη βασικών αναγκών (κοινόχρηστη κουζίνα και παροχή βασικών τροφίμων για παρασκευή γευμάτων, χώροι  πλυντηρίων- στεγνωτηρίων) των οικογενειών και των παιδιών που  πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ή σε άλλη κλινική του ΠαΓΝΗ. Επίσης, στον Ξενώνα η κοινωνική λειτουργός παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες στους γονείς σε επίπεδο πληροφόρησης για τις κρατικές προνοιακές ασφαλιστικές παροχές, στήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε θέματα διεκπεραίωσης με αρμόδιους κρατικούς φορείς. Επίσης, τους ενημερώνει και για τις υποστηρικτικές δομές και οικονομικές παροχές που προσφέρει η Ηλιαχτίδα.
Όλοι οι άνθρωποι της Ηλιαχτίδας είναι ιδιαιτέρως υπερήφανοι καθώς παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, κατάφεραν τόσο με τη βοήθεια της κοινωνίας που στηρίζει τις δράσεις όσο και με την δωρεά του ΙΣΝ το έργο να μην διακοπεί και η ψυχοκοινωνική στήριξη να συνεχίσει να παρέχεται, ειδικά σε μία περίοδο, που περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω