Επανεκλογή Χαράλαμπου Μακριδάκη

Ο Χαράλαμπος Μακριδάκης, καθηγητής Αριθμητικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Sussex, επανεξελέγη την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, Διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας  (ΙΤΕ).
Η εκλογή πραγματοποιήθηκε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης που ορίσθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με Προέδρο τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή του Department of Electrical Engineering and Computer Science, του Massachusetts Institute of Technology (MIT), USA.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Το ερευνητικό έργο του κ. Μακριδάκη αφορά στη σχεδίαση και μαθηματική ανάλυση υπολογιστικών μεθόδων οι οποίες χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς εφαρμογών. Ιδιαίτερα εργάζεται στις περιοχές των αριθμητικών μεθόδων για μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις και της μοντελοποίησης και υπολογισμών σε προβλήματα πολλαπλής κλίμακας. Είναι Καθηγητής Αριθμητικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης  και Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Sussex. Ο Χ. Μακριδάκης ήταν ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και του κέντρου Archimedes Center for Modelling, Analysis and Computation στην Κρήτη. 
Είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό και τη λειτουργία Ευρωπαϊκών δικτύων αριστείας σχετικών με μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις και τις εφαρμογές τους, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 1990. Ακολούθως εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Maryland, College Park, και στο Πανεπιστήμιο Tennessee. Είχε θέσεις επισκέπτη σύντομης διάρκειας σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μεταξύ των οποίων και τα εξής: Institute for Pure and Applied Mathematics στο UCLA, University of Oxford, École Normale Superieure-Paris, CIRM-France, Institut Mittag-Leffler-Sweden και το University of Rennes.  Ο Χ.  Μακριδάκης είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού IMA Journal of Numerical Analysis και συντονιστής του διεθνούς δικτύου «Modelling and Computations for Shocks and Interfaces».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω