Κίνδυνος αφανισμού επιχειρήσεων εστίασης

Παρέμβαση με Υπόμνημα Παγκρήτιων Συλλόγων Επισιτισμού και Διασκέδασης  στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τα κέντρα μαζικής εστίασης πραγματοποίησαν ο Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης Ν. Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ), το Σωματείο εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Δήμου Ρεθύμνης, το Σωματείο καφέ-εστίασης Ιεράπετρας ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας, ο Σύλλογος εστίασης και διασκέδασης Αγίου Νικολάου, ο Σύλλογος εστίασης Χανίων και ο Σύλλογος μαζικής εστίασης Χανίων-Ρεθύμνης.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς ζητούν από τον υπουργό άμεσα χρονοδιάγραμμα ανοίγματος του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης διαφορετικά θέτεται σε κίνδυνο η ύπαρξη των επιχειρήσεων και οι χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα το Υπόμνημα:
«Προς υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη,
Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες περί 100 ατόμων για κοινωνικές εκδηλώσεις από 31/5 στο νησί της Κρήτης υπάρχει έντονος προβληματισμός, αγανάκτηση και τσουνάμι ακυρώσεων από τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Οι επαγγελματίες του κλάδου, ιδιοκτήτες εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, οι υποψήφιοι πελάτες, οι έμμεσα και άμμεσα εμπλεκώμενοι ολόκληρης της αλυσίδας των εκδηλώσεων (εργαζόμενοι, τροφοδοσία, ένδυση/υπόδηση, καλλιτέχνες, φωτογράφους, έμποροι κτλ) βρίσκονται σε αδιέξοδο και απαιτούν άμεσα ΠΛΑΝΟ και ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ επίσημα από την κυβέρνηση για να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο και να μπορέσουν να διασφαλίσουν την βιωσιμώτητα των επιχειρήσεων τους.
Περιμένουμε έγκαιρη απάντηση για το ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ θα ανοίξουν οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι (απαγορευτικό για την Κρήτη τα 100 άτομα), σεβόμενος την επείγουσα κατάσταση και δίνοντας άμεση απάντηση στο ερώτημα μας.
Κύριε υπουργέ, εάν δεν ανταποκριθείτε έγκαιρα με επίσημες ανακοινώσεις, οι πελάτες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους θα στραφούν σε εναλλακτικές μορφές οργάνωσης των εκδηλώσεων τους (σε πλατείες, χωριά, πολιτιστικούς συλλόγους) δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω