Ροή Ειδήσεων

Κρητικός ο νέος διευθυντής ΕΑΚΕ

Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΑΚΕ) εντάσσεται και η επιλογή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την ανάληψη της διεύθυνσης του από τον κ. Γεώργιο Κοχιαδάκη του Εμμανουήλ, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Τακτικό Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου και κατόπιν της από 29 Ιουνίου 2020 αίτησης παραίτησης του Αλέξανδρου Καποδίστρια του Αναστασίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΚΑΕ, μετά από την υπαγωγή στον «Δημόκριτο» του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ και συνεπακόλουθα του τμήματος φαμακοδιέργεσης, πρέπει να λειτουργούν τα Τμήματα Αθλητιατρικής, Βιομηχανικής, Βιοχημείας της Άσκησης, Εργοφυσιολογίας, Ιστοχημείας και Αθλητικής Ψυχολογίας.
Επισημάνεται ότι σκοπός του ΕΚΑΕ είναι:
• Η προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους, τη συλλογή, την τεκμηρίωση και τη διάδοση πληροφοριών επιστημονικού και τεχνολογικού ενδιαφέροντος για αθλητικά θέματα.
• Η εκπαίδευση, επιμόρφωση και εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αθλητικών θεμάτων και την επαγγελματική κατάρτιση προπονητών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Γεώργιος Εμμανουήλ Κοχιαδάκης είναι από τη Σητεία, 61χρόνων,  Τακτικός Καθηγητής Καρδιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ως Επεμβατικός Καρδιολόγος έχει την επιστημονική και διοικητική ευθύνη του Αιμοδυναμικού τμήματος της Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τμήμα το οποίο ίδρυσε και οργάνωσε ο ίδιος.Το εν λόγω τμήμα είναι το μοναδικό στην Κρήτη και καλύπτει όλες τις ανάγκες της Νοτίου Ελλάδας στην Επεμβατική Καρδιολογία. Εφαρμόζοντας τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης των καρδιολογικών παθήσεων, είναι οργανωμένο ούτως ώστε  να εφημερεύει επί 24ώρου για όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.Ο κ. Κοχιαδάκης είναι εκλεγμένος μέλος της Κοσμητείας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Έρευνας (Cardioresearch) και μέλος, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας της Επεμβατικής Καρδιολογίας.Διατελεί επιστημονικά υπεύθυνος-εκδότης του περιοδικού του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του περιοδικού Ελληνική Καρδιολογική  Επιθεώρηση και κριτής άρθρων στα περιοδικά «Chest», «JACC», «European Heart Journal», «American Journal Cardiology» και «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση».Ο κ. Κοχιαδάκης έχει να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο: • Στην επεμβατική καρδιολογία, έχει εστιάσει στη μελέτη της στεφανιαίας ροής και στη μελέτη των επικαλυμμένων με φάρμακο ενδοστεφανιαίων προθέσεων.
• Στην αρρυθμιολογία και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής, τα αποτελέσματα των μελετών του έχουν συμπεριληφθεί στις οδηγίες αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.Για το ερευνητικό του έργο έχει λάβει τιμητικό έπαινο από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας στην κλινική Ηλεκτροφυσιολογία. Πολλές μελέτες του έχουν τιμηθεί και βραβευθεί σε συνέδρια.Έχει οργανώσει και επιβλέψει 32 διδακτορικές διατριβές και πάνω από 30 συνέδρια και ημερίδες.Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε περισσότερα από 100 περιοδικά υψηλής κύρους, μετά από κρίση. Έχει επίσης συγγράψει πολλά κεφάλαια σε ελληνικά και διεθνή βιβλία και έχει παρουσιάσει σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω