Ροή Ειδήσεων

Μετρήσεις Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων Ιατρικής

Νοσοκομεία • Διαγνωστικά • Ιατρεία

του Μιχάλη Βλαχάκη*

Το aktinovolia.gr σας καλωσορίζει στην νέα δράση του με έμφαση και στόχευση στην ιατρική στους νοσοκομειακούς και διαγνωστικούς χώρους στα κέντρα γονιμότητας στα ιατρεία και οδοντιατρεία στους χώρους αποκατάστασης χώρους αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας καρδιοδιαγνωστικούς χώρους και κάθε ιατρικής εργασίας και ενέργειας χώρους με δράση μηχανημάτων χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων.
Ο εξοπλισμός μαγνητικού συντονισμού, ο εξοπλισμός διαθερμίας και υπερθερμίας και ο ηλεκτροχειρουργικός εξοπλισμός είναι οι κύριες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην ιατρική βιομηχανία.
Το ιατρικό προσωπικό που χρησιμοποιεί αυτόν τον εξοπλισμό ή εργάζεται σε κοντινούς χώρους εκτίθεται πιο έντονα από τους ασθενείς ή τα άτομα που περνούν, και έτσι η έκθεση εντός της ακτίνας επιρροής αυτού του εξοπλισμού πρέπει να αξιολογηθεί και να ελεγχθεί. Αυτό περιλαμβάνει μετρήσεις σε χαμηλές και υψηλές συχνότητες χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες συσκευές και ανιχνευτές με ισοτροπική απόκριση και RMS. Το ισχύον πρότυπο είναι το IEC 60601.
Η ενέργεια του aktinovolia.gr μετά από 10ετη παρουσία στον χώρο των μετρήσεων σας καλωσορίζει σε ιδιαίτερα απαιτητικές μετρήσεις με βάση διεθνείς κανόνες πρότυπα και πρωτόκολλα για μετρήσεις μηχανημάτων και πηγών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον χώρο της ιατρικής.
Παίρνοντας σαν έναυσμα την δράση μας στο κέντρο γονιμότητας «ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ» με μετρήσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους και εργαστήρια με μεγάλη ανάγκη καθαρότητας και ηλεκτρομαγνητικής υγείας των χώρων.
Με την δράση μας στους χώρους μπορέσαμε να αποτυπώσουμε την ηλεκτρομαγνητική υγεία των ιατρικών χώρων και να κάνουμε προτάσεις για βελτίωση η και αποκατάσταση σε σημεία που χρειάστηκε κατόπιν μετρήσεων με προηγμένο εξοπλισμό της Wavecontrol Broadband meter.
Η δράση εν γένει του aktinovolia.gr στους ιατρικούς και διαγνωστικούς χώρους με βάση τα διεθνή πρότυπα μπορεί να αναλυθεί στους πλείστους χώρους ιατρικών χώρων.
Αν ξεκινήσουμε από ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων σε μαγνητικούς τομογράφους και σε αξονικούς τομογράφους μπορούμε να συνεχίσουμε σε αξονικούς τομογράφους σε χώρους υπερηχογραφίας καθώς επίσης και σε καρδιοδιαγνωστικά και ακτινολογικά μηχανήματα.
Ένα μεγάλο κομμάτι δράσης μας δε με έμφαση στους ράδιο Φυσικούς μας είναι οι χώροι ακτινογραφιών και πιστοποίησης Οδοντιατρείων.
Επίσης χώροι φυσιοθεραπείας καθώς έχουν σε χρήση μηχανήματα με ηλεκτρικές εκκενώσεις και συστοιχίες για τις θεραπείες τους.
Επίσης χειρουργεία για απόλυτη γείωση και ηλεκτρική ανοχή δαπέδου και ηλεκτρομαγνητική ασφάλεια μηχανημάτων εντατικής από επιρροές υψηλών συχνοτήτων από γειτονικές κεραίες 5G.
Τέλος ενεργούμε θωρακίσεις χώρων από X-Rays και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δημιουργώντας Faraday knaves για την ομαλή λειτουργιά Ιατρικών μηχανημάτων και μηχανημάτων ιατρικών εργαστηρίων και βιοχημικών εργαστηρίων
Οι σύγχρονες ανάγκες διάγνωσης και θεραπείας ζητούν αν όχι επιβάλουν σύγχρονες διαδικασίες μέτρησης και αποτύπωσης καθώς ο πλέον ισχυρός ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος γύρω μας ενδεχομένως δημιουργήσει δυσάρεστα παράλληλα αποτελέσματα στις σύγχρονες ευαίσθητες και ιδιαίτερες μηχανές μας.
Από την μεριά μας παρέχουμε μετρήσεις και πιστοποιούμε για την ασφάλεια των χώρων σας στηριζόμενοι σε διεθνή πρότυπα ασφαλείας καθώς και στις Ελληνικές κείμενες διατάξεις ασφαλούς έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ενδεικτικά μπορούμε να προσφέρουμε τα κάτωθι:
• Certificate στη Reception Certificate Stickers για όλους τους χώρους
• Online Certificate για τη Ιστοσελίδα σας
• Ηλεκτρομαγνητικό Χάρτη επί των Κατόψεων με εμφανή σήμανση
• Προσέλκυση πελατών λόγω Ηλ/κής ασφάλειας
• Ασφάλεια του απασχολούμενου προσωπικού
• Ανάδειξη του Πράσινου Χαρακτήρα σας και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
• Ισχυρό στοιχείο προώθησης στο marketing του ξενοδοχείου

*Ο Μιχάλης Βλαχάκης είναι Υπεύθυνος εργαστηρίου μη ιοντιζουσών ακτινοβολών του www.aktinovolia.gr Προέρχεται από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα τελευταία 9 χρόνια διενεργεί μετρήσεις ακτινοβολίας μέσω του εργαστηρίου www.aktinovolia.gr σε όλη την χώρα.

Πηγή 9ο Τεύχος ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω