Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη πραγματοποιεί 4 παραστάσεις στην Κρήτη με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο Κρητικό Νίκο Καζαντζάκη. Πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο: «Μικρός στο Μεγάλο Κάστρο» ταξιδεύει σε όλη την Κρήτη το μήνα Ιούλιο και Αύγουστο. Η θεατρική πρόταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 Ιουλίου 2021, ώρα 9.00 μμ στην αίθουσα λυκείου Ελληνίδων.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
14 Ιουλίου 2021, ώρα 9.00 μμ στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».
ΧΑΝΙΑ
30 Ιουλίου 2021, ώρα 9.00 μμ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).
ΡΕΘΥΜΝΟ
2 Αυγούστου 2021, ώρα 9.00 μμ στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για ένα ταξίδι του μικρού Νίκου Καζαντζάκη από την παιδική ηλικία στην εφηβεία κι από τη Σκλαβιά στην Ελευθερία. Με όχημα τις παιδικές αναμνήσεις του Μεγάλου Κρητικού, το κοινό θα βρεθεί πίσω στο χρόνο, στα τέλη του 19ου αιώνα, στο Μεγάλο Κάστρο και θα «συναντήσει» το Νίκο Καζαντζάκη να ανακαλύπτει και να καταγράφει με τις αισθήσεις, το γεμάτο αντιφάσεις κόσμο γύρω του. Να μπερδεύει την πραγματικότητα με τη φαντασία. Να ενθουσιάζεται και να τρομάζει με τη φύση, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις, τα ήθη κι έθιμα, τη συνύπαρξη με τους καταχτητές, το πάθος τού πατέρα για τη λευτεριά και πάντα, να βρίσκει απάγκιο στην τρυφερή αγκαλιά της μητέρας του! Το κείμενο διαθέτει πληθώρα θεατρικών στοιχείων, τα οποία θα αναδειχθούν με βίντεο και συνοδεία ζωντανής μουσικής που θα σχολιάζει και θα ενισχύει την ατμόσφαιρα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Επιλογή-διασκευή-προσαρμογή κειμένου: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Αφηγήτρια: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Αντρικές φωνές: Κωστής Καπελώνης
Βίντεο: Γιάννης Κρητικός-Λεωνίδας Μαριδάκης
Πρωτότυπη μουσική και τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης
Τεχνική υποστήριξη: Διονύσης Μανουσάκης
Αφίσα: Νίκος Ιγγλεζάκης
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Κρήτης και θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σχετικά με την παράσταση μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηθοποιό Μαρινέλλα Βλαχάκη στο τηλέφωνο 6974109334 και στο e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω