Ροή Ειδήσεων

Νέο τουριστικού ISO

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) παροτρύνουν τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το νέο πρωτόκολλο για την υγεία και την ασφάλεια, το οποίο περιλαμβάνει απαιτήσεις και συστάσεις για επιχειρήσεις και χώρους διαφόρων υποτομέων του τουρισμού, από τα καταλύματα έως τους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών λόγω του κορονοϊού.
Το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε σε διεθνές επίπεδο από τον ISO στο πλαίσιο των «Μέτρων για τη μείωση της εξάπλωσης της Covid-19 στον τουριστικό τομέα» (ISO PAS 5643) και έχει πλέον εγκριθεί και ολοκληρωθεί από την CEN (CWA 5643).
Το σήμα θα διευκολύνει την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού έγκαιρα για τη θερινή περίοδο και θα προβάλει τη φήμη της ΕΕ ως ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Τα κράτη μέλη θα μπορούν να απονείμουν αυτό το νέο σήμα ασφάλειας στις τουριστικές επιχειρήσεις που εφαρμόζουν και τηρούν το πρωτόκολλο του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) για την υγεία και την ασφάλεια. Τόσο το πρωτόκολλο όσο και το σήμα είναι προαιρετικά.
η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλούσε την CEN να εκπονήσει πριν από το καλοκαίρι αυτή την πρωτοβουλία τυποποίησης ως βάση για πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας στον τουριστικό τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω