Ροή Ειδήσεων

Πένθιμη κωδωνοκρουσία

Πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλες τις Εκκλησίες της Κρήτης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ανακοίνωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.
Συγκεκριμένα η Εκκλησία της Κρήτης επισημαίνει:
«H Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συμμετέχοντας στον πόνο και τη θλίψη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, ανακοινώνει ότι την προσεχή Παρασκευή, 24 Ιουλίου και ώρα 12η μεσημβρινή θα πραγματοποιηθεί δεκάλεπτη πένθιμη κωδωνοκρουσία σε όλους τούς Ιερούς Ναούς της Μεγαλονήσου Κρήτης.
Στις Ιερές Μονές και τα Ιερά Ησυχαστήρια της Εκκλησίας Κρήτης θα τελεσθεί  ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό τον Γένους μας, ως έκφραση της έντονης προσευχητικής αγωνίας και της παρακλητικής αναφοράς όλων μας, υπέρ των ιερών και των οσίων του Γένους μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πού διανύομε.
Επί πλέον, οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις θα πραγματοποιήσουν και άλλες σχετικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν στον Ιερό Κλήρο και το Ποίμνιο κάθε Εκκλησιαστικής Επαρχίας.
Η Εκκλησία της Κρήτης δέεται καρδιακά για την Μητέρα Εκκλησίας, τον Πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο και τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας Κύριο Κύριο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, προσβλέποντας στο έλεος και τη φιλανθρωπία του Πανοικτίρμονος Θεού, για την προσβλητική και απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Η Αγιά Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι, η Μεγάλη Εκκλησία του Γένους και της Ρωμιοσύνης δεν θα παύσει να σκεπάζει, κάτω από τον ουρανομήκη τρούλλο Της, την προσευχή και την παράκληση, κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού και σύνολου του Χριστιανικού Κόσμου».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω