Προβολή Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Υπογράφηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, η τριετής επέκταση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για την τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό. Η συμφωνία που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Πρέσβης της Γαλλίας και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου, προβλέπει την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση καλών πρακτικών στο πεδίο του πολιτισμού ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και πολιτιστικούς φορείς της Γαλλίας.
Ταυτόχρονα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Μουσείου Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (Mucem) μία επιπλέον συμφωνία για την επόμενη διετία που προβλέπει την από κοινού διοργάνωση δράσεων με το εμβληματικό Μουσείο της Μασσαλίας. Συγκεκριμένα, σε αυτό το πλαίσιο το Mucem θα πραγματοποιήσει στη Μασσαλία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων έκθεση προβολής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και της συλλογής του από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ στη συνέχεια από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη περιοδική έκθεση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που θα φέρει σε διάλογο τα αρχαιολογικά εκθέματα του Μουσείου των Χανίων με τη συλλογή του Mucem καθώς και με άλλα έργα τέχνης σημαντικών μουσείων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.
Παρόντες στην υπογραφή των συμφωνιών μαζί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ήταν η Χρυσούλα Δασκαλάκη Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ανδρέας Κοκοσάλης από την ίδια Διεύθυνση και ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας.
Από την πλευρά των Γάλλων μαζί με τον Πρέσβη Patrick Maisonnave ήταν η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας Nadia Sarrtawi καθώς και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα Patrick Comoy. Από την πλευρά του Mucem με τηλεδιάσκεψη συνδέθηκαν ο Πρόεδρος του Μουσείου Jean-François Chougnet, η Επικεφαλής του Επιστημονικού Τμήματος Emilie Girard και η Agathe Guillou υπεύθυνη των Διεθνών Σχέσεων του Mucem.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω