Προβολή ενδοχώρας Ηρακλείου

Εγκατάσταση νέων info kiosks στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και σύγχρονες εφαρμογές που θα αναδεικνύουν τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο των χωριών του Δήμου, περιλαμβάνει η σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ).
Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση του έργου «Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020/ Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER» με προϋπολογισμό 59.024,00 €  (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.).
Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:
Την επέκταση της υποδομής πληροφόρησης των επισκεπτών μέσα από INFO kiosks και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη και την ενδοχώρα παρέχοντας πολυποίκιλες και πολυεπίπεδες πληροφορίες καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας σε όσους πραγματικά θέλουν να περιηγηθούν και να γνωρίσουν το Δήμο μας.
Τη δημιουργία μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες φορητές συσκευές όπου ο χρήστης μέσα από θεματικές διαδρομές, με αφετηρία το Ηράκλειο θα γνωρίζει σημεία ενδιαφέροντος της ενδοχώρας, την τοπική ιστορία και την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου. 
Με την ελκυστική θεματική ενότητα «Heraklion Gastronomy» που θα αφορά εξολοκλήρου σε μια γαστρονομική περιήγηση στην ενδοχώρα με αναφορές σε αγροτικά- κτηνοτροφικά προϊόντα, προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας-βιοτεχνίας, ιστορικές και πολιτισμικές πληροφορίες.
Τέλος την σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης, παρουσία του καθηγητή Κωνσταντίνου Στεφανίδη, επικεφαλής του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης, καθώς και στελεχών του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω