Προώθηση Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού

Το Επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ), ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου με τίτλο  «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Δικτύου Προώθησης Αειφόρου Παράκτιου Τουρισμού» και ακρώνυμο CROSS-COASTAL- NET, θα συνδιοργανώσει μαζί με το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών & Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης την Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΕΒΕΧ το τριήμερο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλου του εταιρικού σχήματος από την Κρήτη και την Κύπρο.
Συγκεκριμένα το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους κάτωθι 6 φορείς:
• Επιμελητήριο Χανίων (Επικεφαλής Εταίρος)
• Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου
• Δήμος Κισσάμου
• Κοινοτικό Συμβούλιο Ίννιας
• Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
• Πολυτεχνείο Κρήτης
Το έργο στοχεύει στην ίδρυση ενός Δικτύου Προώθησης Αειφόρων Μορφών Παράκτιου Τουρισμού, το οποίο θα εισαγάγει για πρώτη φορά στην κοινή διασυνοριακή περιοχή ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ καινοτόμες πολιτικές αειφόρου τουριστικής διαχείρισης  των παράκτιων περιοχών οι οποίες θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε 2 ευαίσθητες περιβαλλοντικά παράκτιες περιοχές στην Λιμνοθάλασσα Μπάλου στην Κρήτη και στην Χερσόνησο Ακάμα στην Κύπρο.
Οι πολιτικές αυτές θα σχεδιαστούν με την ενεργό συμμετοχή των  εμπλεκομένων μερών, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία πρότυπων Κοινοτήτων Προστασίας και Ανάδειξης Παράκτιων Οικοσυστημάτων, αλλά και με την υποστήριξη των πλέον σύγχρονων μοντέλων μέτρησης της φέρουσας ικανότητας.
Οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το πρωί. Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί θα λάβει χώρα συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κισσάμου στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσει επίσκεψη πεδίου στην Λιμνοθάλασσα του Μπάλου. 
Τέλος το νέο αυτό διασυνοριακό έργο εγκρίθηκε στα πλαίσια της 4ης πρόσκλησης του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από  Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω