Πρωτάθλημα ECU

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σκακιού – ECU (European Chess Union) διοργανώνει το EUROPEAN ONLINE YOUTH INDIVIDUAL & TEAM CHESS CHAMPIONSHIP 2020. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι ατομικό αλλά θα υπάρχει και ομαδική βαθμολογία χωρών. Θα διεξαχθεί online μέσω υπολογιστών, όπου οι αθλητές θα αγωνίζονται σε συγκεκριμένους χώρους (σε 3 διαφορετικές πόλεις ανά χώρα) υπό την αυστηρή επίβλεψη διαιτητών δια ζώσης αλλά και μέσω κάμερας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ECU.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2020 σε 4 ηλικιακές κατηγορίες:
Open U18, U16, U14, U12 και Girls U18, U16, U14, U12.
Σε κάθε μία από τις 8 κατηγορίες θα γίνει ξεχωριστό πρωτάθλημα όπου θα αναδειχθούν οι νικητές των κατηγοριών.
Τα 4 αγόρια από κάθε χώρα με το καλύτερο σκορ συνθέτουν το σκορ της εθνικής ομάδας της χώρας, και έτσι θα προκύψει η ομαδική κατάταξη. Τα αντίστοιχα ισχύουν και στα κορίτσια. Οι παίκτες από την ίδια ομοσπονδία και ηλικιακή ομάδα δεν θα κληρωθούν μαζί στον τελευταίο γύρο.
Σε κάθε κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 3 αθλητές/αθλήτριες από κάθε χώρα της Ευρώπης, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινηθούν σε όποια από τις ορισμένες πόλεις επιθυμούν. Οι πόλεις είναι: Αθήνα (εντευκτήριο ΑΜΕΣ Ν. Ερυθραίας-Σπ. Λούη & Αν. Πίττα, Ν. Ερυθραία), Θεσσαλονίκη (Εκπαιδευτήρια Βασιλείαδη) και Χανιά ή Ηράκλειο (ανάλογα με το πλήθος των αθλητών που θα προκριθούν από αυτές τις περιοχές).
Στις κατηγορίες U18 και U16 επιλέγονται να αγωνιστούν οι 2 πρώτοι αθλητές/τριες των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων και για την 3η θέση θα γίνει επιλογή από εκλέκτορα της ΕΣΟ. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας συμμετοχής κάποιου αθλητή/τριας γίνεται αναπλήρωση με απόφαση του εκλέκτορα. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.
Στις κατηγορίες U14 και U12 επιλέγονται να αγωνιστούν ο πρωταθλητής /τρια των αντίστοιχων πρωταθλημάτων του Νοτίου Ομίλου (Αθήνα) και ο πρωταθλητής/τρια των αντίστοιχων πρωταθλημάτων του Βόρειου Ομίλου (Θεσσαλονίκη), την τρίτη θέση θα επιλέξει εκλέκτορας της ΕΣΟ. Σε περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας συμμετοχής κάποιου αθλητή/τριας γίνεται αναπλήρωση με απόφαση του εκλέκτορα. Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά κατά περίπτωση.
Η ΕΣΟ θα καλύψει τα παράβολα συμμετοχής των επιλεγμένων αθλητών (30 € ανά αθλητή), καθώς και τα διοργανωτικά έξοδα των αγωνιστικών χώρων και των διαιτητών.
Τα όποια έξοδα μετακίνησης και διαμονής των αθλητών θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Οι επιλεγμένοι σκακιστές/τριες θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως συμμετοχή στο e-mail της ΕΣΟ [email protected], το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 14:00.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω