Πρόσληψης καθαριστριών Δήμου Χανίων

Την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον 150 καθαριστριών, για την κάλυψη της καθαριότητας των σχολικών μονάδων εν όψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων τονίζει ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης Παναγιώτης, σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, κα Κεραμέως και τους αρμόδιους υφυπουργούς, κ. Διγαλάκη και κα Ζαχαράκη
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρει στην επιστολή του:
«Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και δεδομένης της υγειονομικής απειλής που είμαστε αντιμέτωποι, θεωρούμε καθήκον μας να σας ενημερώσουμε για το χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί τον τομέα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, την αδυναμία κάλυψης των αναγκών καθαριότητας στις σχολικές μας μονάδες.
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απασχολεί 49 καθαρίστριες με σύμβαση έργου, οι οποίες σύμφωνα με οδηγίες σας, ήδη από τις 10 Μαΐου, έχουν μεταφερθεί σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφήνοντας πίσω ένα κενό σε σχολικές καθαρίστριες. Παρακαλώ, λάβετε υπόψη ότι οι 49 αυτές καθαρίστριες καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μαζί με το μόνιμο προσωπικό 123 σχολικών μονάδων.
Η επικείμενη επαναλειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθιστά αναγκαία την επαναφορά των σχολικών καθαριστριών στην αρχική τους θέση αφήνοντας ένα υγειονομικό κενό τόσο στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της Πρωτοβάθμιας αφού γίνεται αδύνατη η κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Ο Δήμος Χανίων, δυστυχώς δεν μπορεί να προβεί στην πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, και το υπάρχον προσωπικό σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 156 συνολικά σχολικών μονάδων. Επίσης, η υποστελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, απαγορεύει την μετακίνηση προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για να μπορέσει ο Δήμος μας να καλύψει το κενό που υπάρχει στο προσωπικό καθαριότητας, θα πρέπει να προβεί σε πρόσληψη τουλάχιστον 150 καθαριστριών, οι οποίες θα μπορούσαν να προσληφθούν μόνο μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές.
Παρακαλούμε, λαμβάνοντας υπόψη σας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε, να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και της δημοσίας υγείας.»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω