Πρόσωπα

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferien Messe» στην Αυστρία με επικεφαλή την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστρία, Αικατερίνη Κόικα και πλήθος επισκεπτών. Οι επισκέπτες απόλαυσαν Κρητικές παραδοσιακές γεύσεις, που είχε ετοιμάσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Σύσκεψη Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για την πάταξη του παραεμπορίου και κυρίως των απομιμητικών προϊόντων. Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Φασουλάκης, και η Διευθύντρια κα Μαρία Πετράκη.
Στην 29η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique 2020», που έγινε στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Συμμετείχαν 10 παραγωγοί και επιχειρήσεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μανώλης Χνάρης.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο ύψους 180 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου στην Κρήτη Το νέο αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί στο Καστέλι, 30 χλμ. από το Ηράκλειο. Το υπάρχον αεροδρόμιο θα παύσει να λειτουργεί μόλις τεθεί σε λειτουργία το νέο.
Το 28ετές δάνειο της ΕΤΕπ προς το Ελληνικό Δημόσιο θα χρηματοδοτήσει την εθνική συμμετοχή στο έργο κόστους 517 εκατ. ευρώ.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην Έκθεση ΙΜΤΜ επισκέφθηκαν τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού.
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IMTM Tel Aviv – B2B WorkShop, μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επαγγελματιών του τουρισμού και θεσμικών τουριστικών φορέων.
Στο workshop συμμετείχαν σημαντικοί επιχειρηματίες από την Κρήτη, οι οποίοι συναντήθηκαν με ισραηλινούς επαγγελματίες του τουρισμού.
Στη Fruitlogistica 2020 στο Βερολίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτη μαζί με συνεταιρισμούς και
παραγωγούς. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης
Μανώλης Χνάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιάννης Μανούσακας, η κα Μαρία Μυλωνάκη
και ο κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης.
Στην εσπερίδα παρουσίασης του προγράμματος Vegiteranneo συμμετείχαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Ανατολή – Τυμπακίου, Νότος, Κουντούρας, Φαλασάρνων, Κρητικό Περιβόλι και Ψαρής Φοράδας.
Στη διεθνή τουριστική έκθεση «FREE» στο Μόναχο συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, πλαισιωμένη από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας και εκπροσώπους του Σωματείου ξεναγών Κρήτης. Ο Κρητικός Σύλλογος Μονάχου πραγματοποίησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με παραδοσιακά κρητικά ριζίτικα και χορούς.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κυριάκος Κώτσογλου, στην Τουριστική έκθεση «ΜΑΤΚΑ» στο Ελσίνκι. Συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κουκλινός Ανδρέας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανώλης Βολικάκης, το στέλεχος του τμήματος, Μανώλης Φουντουλάκης.

Επιστροφή στο 3ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω