Πτώχευση tour operator

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 7 δευτ.]

Η FTI Touristik GmbH, η μητρική εταιρεία του FTI GROUP του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ευρώπη, θα καταθέσει αίτηση για την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Μονάχου τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024. Αρχικά, μόνο το εμπορικό σήμα FTI Touristik επηρεάζεται άμεσα από αυτό. Στη συνέχεια θα υποβληθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του ομίλου. Η Windrose Finest Travel GmbH με την πολυτελή μάρκα WINDROSE θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.
          Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου ενώ επισημαίνεται ότι «Ο Όμιλος FTI δεν περιλαμβάνει τις ανεξάρτητες εταιρείες Euvia GmbH και το κανάλι ταξιδιωτικών αγορών sonnenklar.TV, καθώς και το σύστημα franchise της Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG) με τα εμπορικά σήματα ταξιδιωτικά γραφεία sonnenklar.TV, ταξιδιωτικά γραφεία 5vorFlug και ανταλλαγή πτήσεων.
          Γενικά, επηρεάζονται όλες οι υπηρεσίες που έχουν γίνει κράτηση με τον ταξιδιωτικό πάροχο FTI Touristik GmbH . Αυτό περιλαμβάνει τις μάρκες FTI στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, τη μάρκα 5vorFlug στη Γερμανία, την BigXtra Touristik  GmbH, καθώς και τις μάρκες ενοικίασης οχημάτων DriveFTI και Cars and Camper. Οι επηρεαζόμενες υπηρεσίες θα μπορούσαν να αγοραστούν σε κοινά ταξιδιωτικά γραφεία, σε διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων όπως Sonnenklar.tv, Check24, Ab-In-den-Urlaub, HolidayCheck κ.λπ. ή στις δικές μας πλατφόρμες κρατήσεων (fti.de, fti.at, fti.ch, fti .nl, 5vorflug.de, drive.de, …). 
          Δεν επηρεάζονται οι υπηρεσίες που έχουν γίνει κράτηση με τρίτους παρόχους (όπως TUI, Alltours, DERTOUR, vtours, …) που έγιναν μέσω των πυλών FTI Touristik.»
          Επίσης ο Όμιλος ανακοίνωσε πως «Μετά από μια μακρά και πολύπλοκη επενδυτική διαδικασία, η είσοδος μιας κοινοπραξίας επενδυτών ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024. Έκτοτε, ωστόσο, οι αριθμοί κρατήσεων είναι πολύ κατώτεροι των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα. Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές επέμειναν στην προκαταβολή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι να κλείσει η διαδικασία των επενδυτών. Ως εκ τούτου, η υποβολή αιτήσεων αφερεγγυότητας κατέστη αναγκαία για νομικούς λόγους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω