Πύρινα μέτωπα Αττικής

Μαίνονται τα δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική σε Λαυρεωτική και Βίλια και αναμένεται ολονύχτια μάχη των επίγειων δυνάμεων να αποφύγουν την επέκταση της φωτιάς.
Ειδικότερα:
• Στη Λαυρεωτική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον του οικισμού Μαρκάτι. Με την βοήθεια των βόρειων ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 7 μποφόρ, πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινούμενη νότια κατευθύνθηκε σε οικισμούς. Μέσω του το 112 εκκενώθηκαν οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος. Στην περιοχή επιχειρούν, 104 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχείρησαν περιοδικά 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
• Στα Βίλια η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση νότια κοντά σε οικισμούς. Για προληπτικούς λόγους μέσω του 112 εκκενώθηκανοι οικισμοί Παλαιοχώρι, Άγιος Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, το Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι και Βενίζα.
Στην περιοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχείρησαν περιοδικά 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω