Στήριξη επιχειρήσεων επισιτισμού

Τον επανακαθορισμό τελών κοινόχρηστων χώρων (εντός τειχών) από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου προτείνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ).
Ειδικότερα με επιστολή προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και τους Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων ζητά την μείωση των δημοτικών φόρων και την απαλλαγή από το τέλος παρεπιδημούντων  0,5% επί του τζίρου της εκάστοτε επιχείρησης για το 2020.
Τα παραπάνω μέτρα είναι αναγκαία για την στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες επαναλειτουργώντας με περιορισμένο ωράριο και με πληρότητα 50%, οι τζίροι των καταστημάτων έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό με αποτέλεσμα η μείωση των δημοτικών τελών που έγινε της τάξεως του 50% δεν επαρκεί ειδικά τώρα με τα επαναλαμβανόμενα lockdown. Συγκεκριμένα οι επιστολές:

1η Επιστολή
Από: ΣΕΕΔΝΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 11/11/2020Προς:1. Δήμαρχο Ηρακλείου 2. Αντιδήμαρχο Οικονομικών3. Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
Θέμα: Επανακαθορισμός τελών κοινόχρηστων χώρων (εντός τειχών)
Κυρίες και ΚύριοιΟ Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης του Νομού Ηρακλείου έχει ενημερώσει όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το πάγιο αίτημα μας σχετικά με την μείωση στην χρέωση των τελών κοινόχρηστων χώρων.   Λαμβάνοντας υπόψιν τις χρεώσεις που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα σε δήμους με όμοια χαρακτηριστικά με τον δικό μας, σας καταθέτουμε την πρόταση μας προκειμένου να υπάρξει εφάπαξ λύση του προβλήματος που μας ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια.Η πρόταση μας διαμορφώνετε ως εξής: 1. Για την Α ζώνη (168 ευρώ) μείωση της τάξεως του 50%.
2. Σε όλες τις υπόλοιπες ζώνες μείωση της τάξεως του 30% με πλαφόν κατώτερης τιμής ανά τετραγωνικό στα 30 ευρώ. Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας στο δίκαιο και εφικτό αίτημα μας. 
Με εκτίμηση για τον ΣΕΕΔΝΗ
Η Πρόεδρος
Μαρία Αντωνακάκη
Η Γραμματέας
Μαρία Κεφαλογιάννη

2η Επιστολή
Από: ΣΕΕΔΝΗ Προς:
1. Δήμαρχο Ηρακλείου 2. Αντιδήμαρχο οικονομικών 3. Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Αξιότιμοι κύριοι Γνωρίζετε καλά πως οι επιχειρηματίες του κλάδου μας συνεχίζουν να βιώνουν με τον πιο επώδυνο τρόπο την πανδημία COVID 19 όπου έχει επιφέρει ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος.Με δεδομένο ότι επαναλειτουργώντας οι επιχειρήσεις με περιορισμένο ωράριο και με πληρότητα 50%, οι τζίροι των καταστημάτων μας έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.Δυστυχώς η μείωση που έγινε της τάξεως του 50% δεν επαρκεί στο βαθμό που αναλογεί το πρόβλημα. Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να εξετάσει εκ νέου και να υιοθετήσει την πρόταση μας για πλήρη απαλλαγή των τελών για το τρέχων έτος 2020. Για τις περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν πληρώσει προτείνουμε τον συμψηφισμό με τα τέλη της επόμενης χρονιάς.
Επίσης ζητάμε την απαλλαγή από το τέλος παρεπιδημούντων 0,5% επί του τζίρου της εκάστοτε επιχείρησης για το 2020. Ασφαλώς και αντιλαμβάνεστε ότι το αίτημα μας αυτό είναι δίκαιο, εφικτό και υλοποιήσιμο και δεν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός διότι υπάρχουν λόγοι που τεκμηριώνουν την ανάγκη υλοποίησης του, που δεν είναι άλλοι, από τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε. Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας.
Για τον Σ.Ε.Ε.Δ.Ν.Η
Η Πρόεδρος
Μαρία Αντωνακάκη
Η Γραμματέας
Μαρία Κεφαλογιάννη

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω