Στήριξη τουρισμού

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων για απαλλαγή των μελών τους από Δημοτικά Τέλη, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη ο Δήμος Πλατανιά, για το έτος 2021,  με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβαίνει στην απαλλαγή των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών για 2 επιπρόσθετους μήνες, χωρίς να χρειαστεί αίτηση ή ταλαιπωρία των πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, σύμφωνα με την ΠΝΠ. Κατά το έτος 2020 είχε προβεί πάλι σε πλήρη απαλλαγή ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών, για διάστημα 3 μηνών. (Για τους 2 μήνες η απαλλαγή πραγματοποιήθηκε χωρίς καν αίτηση των πληγέντων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, σύμφωνα με την ΠΝΠ, ο δε πρόσθετος τρίτος μήνας με αίτηση των ενδιαφερομένων).
Επίσης κατά το έτος 2020 δεν εισπράχθηκαν τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τέλη παραλίας στην συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων.
Παράλληλα, ανάλογες απαλλαγές στα τέλη πραγματοποιήθηκαν και από τη ΔΕΥΑΒΑ, παρότι η απώλεια εσόδων δεν αντισταθμίστηκε ούτε από ανάλογη μείωση εξόδων, ούτε από ανάλογη επιχορήγηση από το Ελληνικό κράτος.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πλατανιά ενημέρωσε την ένωση Ξενοδόχων και τους Συλλόγους Επιχειρηματιών και Τουρισμού, ότι είναι σε εξέλιξη με ίδιους πόρους του Δήμου εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών, μετά τα καιρικά φαινόμενα που μετέφεραν δεκάδες χιλιάδες κυβικά ξυλείας και φερτών υλικών, καθώς και ευπρεπισμού των παραλιών μας ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Μαλανδράκης καταλήγει: «…καθίσταται σαφές, ότι ο Δήμος Πλατανιά αφενός υποστήριξε και υποστηρίζει εμπράκτως τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, εμμέσως και την απασχόληση  και αφετέρου συνεχίζει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να εκτελεί τον προγραμματισμό του, παρ’ όλη τη μείωση των πόρων του, προκειμένου να υποστηριχτεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του, αλλά και να αυξηθεί η ελκυστικότητα του προορισμού…».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω