Στη ΠτΔ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’.
Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κυρία  Σακελλαροπούλου για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου καθώς και για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την προσφορά στο ποίμνιό του κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει την Αφρική αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συζήτησαν επίσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και για την πρόσφατη  προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Υπογράμμισαν επίσης  την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω