Στυλοβάτες Ελληνικής κοινωνίας

«Ο αγώνας μας για ένα καλύτερο Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζεται! Τίποτα δεν μας εκφοβίζει καθώς δεν είμαστε αναλώσιμοι και διερχόμενοι, αλλά στυλοβάτες της ελληνικής κοινωνίας!» τονίζει Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) μετά τα γεγονότα στη διάρκεια κινητοποίησης των Πυροσβεστών την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι η ειρηνική διαμαρτυρία, μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, είχε τραγικά αποτελέσματα με δύο τραυματίες Πυροσβέστες και ένα δημοσιογράφο. Επρόκειτο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Τα αιτήματα είναι:
• Άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
• Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
• Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
• Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
• Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
• Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!
Η Ομοσπονδία για τα γεγονότα της Παρασκευής αναφέρει:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων ΠΣ, ως κύριος συλλογικός εκφραστής των διεκδικήσεων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν της κινητοποίησης που διοργανώθηκε μετά από την συνεδρίαση των συλλογικών της οργάνων, καταγγέλλει ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας, που γνωρίζει και αναγνωρίζει το κοινωνικό έργο και την συμβολή του Π.Σ. στην εμπέδωση της κοινωνικής ασφάλειας, τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του νεοσύστατου Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα τον αρμόδιο Υφυπουργό, ο οποίος απαξίωσε στα πρόσωπά μας μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων μη αποδεχόμενος συνάντηση και εν συνεχεία τον διάλογο μαζί μας, στο πλαίσιο της επίδοσης του Ψηφίσματος Διαμαρτυρίας μετά το τέλος της δυναμικής αλλά ειρηνικής μας κινητοποίησης μπροστά στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου.
          Η ανάλγητη αυτή στάση με την άρνησή του να συνομιλήσει με εργαζόμενους, που μέχρι πριν ένα μήνα αποτελούσαν ισάξιους συνομιλητές του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος αναγνωρίζοντας την προσφορά μας και τον τιτάνιο αγώνα μας κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού, υποσχέθηκε την στήριξή μας σε κάθε επίπεδο, προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων συμμετεχόντων στην κινητοποίηση και επακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με τα τραγικά αποτελέσματα των δύο τραυματισμών, ενός συναδέλφου εποχικού πυροσβέστη και ενός επίσης εργαζόμενου δημοσιογράφου μεγάλου πρακτορείου.
          Σε κάθε περίπτωση τα καταδικάζουμε απερίφραστα αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε μετά από την δημοκρατική και καθ’ όλα νόμιμη έκφραση των δικαίων μας, η νέα πολιτική ηγεσία και ο Υφυπουργός, παραβλέπει και υποτιμάει με την συμπεριφορά του τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας; Θεωρεί ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για το Π.Σ. χωρίς να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζόμενων σ’ αυτό; Έχει κατανοήσει ότι όποιος σπέρνει ανέμους τελικά θερίζει θύελλες;;;
          Τα πρωτοφανή γεγονότα της 05.11 έλαβαν δυστυχώς χώρα τη στιγμή που η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είχε ήδη αποχωρήσει από την εκδήλωση. Πέραν όμως αυτού, δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η σφοδρότητα των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες με χρήση κατασταλτικων μέσων ήρθαν αντιμέτωπες με συναδέλφους!
          Μήπως σκοπός της επίθεσης αυτής είναι να περάσουν στο περιθώριο κάθε ενημέρωσης τα δίκαια αιτήματα μας, ο αγωνιστικός παλμός της συγκέντρωσης και η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή υπαλλήλων του Π.Σ απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας σ’ αυτή αλλά στο τέλος να μείνουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης τα «πρωτοφανή επεισόδια» και κυρίως να παρακαμφθεί και να μην γίνει γνωστή η άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να συζητήσει επί της ουσίας και να ικανοποιήσει τα ώριμα και κοινής αποδοχής αιτήματα μας;
          Μετά τις προχθεσινές δυσάρεστες εξελίξεις, αφού εκφράσουμε για μία ακόμα φορά την συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων μας εποχικών πυροσβεστών, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την πολιτική ηγεσία του νέου υπουργείου, ότι τα μεγάλα και διαχρονικά μας ζητήματα απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα, καλώντας την ταυτόχρονα να εγκαταλείψει γρήγορα την τακτική του στρουθοκαμηλισμού και να αντιληφθεί την πραγματικότητα!
          Όσο είναι νωρίς ας κατανοήσουν, ότι οφείλουν να σκύψουν πάνω στα ουσιαστικά προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος το οποίο πρέπει – για να αποδώσει τα μέγιστα – να λειτουργεί με αυτοπεποίθηση και αίσθημα εργασιακής ασφάλειας και όχι υπό καθεστώς εκφοβισμών και ανασφάλειας. Και όσο αυτό δεν γίνεται τόσο περισσότερο εκτίθενται στον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο Π.Σ, οι οποίοι δεν λησμονούν καμία υπόσχεση παραπλάνησης και επανάληψης του παρελθόντος!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω