Συμβούλιο Νέων Αστερουσίων

Με στόχο την τοπική ανάπτυξη νέοι κάτοικοι των Αστερουσίων αλλά και της υπόλοιπης Κρήτης συζήτησαν σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ένθερμη στήριξή τους για τις προοπτικές συμμετοχής τους σε Συμβούλιο Νέων για τα Αστερούσια, προκειμένου να εργαστούν με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τη μεταφορά καλών πρακτικών σε ολόκληρη την Κρήτη και στη συνέχεια σε άλλα σημεία της χώρας. Εκπρόσωποι Δήμων και φορέων εστίασαν την επόμενη μέρα από την ένταξη των Αστερουσίων και σημείωσαν ότι είναι αναγκαία η ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού. Άλλωστε, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ήταν και παραμένει καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του εγχειρήματος. Παράλληλα, συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των φορέων που αποτελούν την Τοπική Επιτροπή Διαχείρισης των Αστερουσίων (ΤΕΔΑ) του προγράμματος MAB UNESCO και όρισαν τους φορείς της 11μελούς Συντονιστικής Επιτροπής, με Πρόεδρο την κα Θεανώ Βρέντζου. Θ’ ακολουθήσει ο ορισμός μελών επιτροπής από τους συμμετέχοντες φορείς και στη συνέχεια θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν οι δράσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα.
Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης τόνισε την συμβολή των τοπικών προγραμμάτων LEADER, που υλοποιεί εταιρεία με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, στην περιοχή των Αστερουσίων και τη συμπληρωματικότητα όλων των παρεμβάσεων προς τον κοινό στόχο προστασίας, ανάδειξης και ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.
Στις συναντήσεις εισηγητής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής MAB/UNESCO καθηγητής Μιχάλης Σκούλλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα, για τη σημασία ένταξης των Αστερουσίων στο Δίκτυο των Αποθεμάτων Βιόσφαιρας, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγονται για την ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής σε πολλαπλά επίπεδα.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω