Συνέδριο «Reframing Tourism»

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 26 δευτ.]

O Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων παρουσιάζει στο Ετήσιο Συνέδριό του, στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών, έναν επιδραστικό διάλογο για την επόμενη ημέρα του Τουρισμού, με τίτλο «Reframing Tourism».
Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Τουρισμού για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομική ανάπτυξη, το συνέδριο στοχεύει να επικεντρωθεί στη χαρτογράφηση της βιώσιμης μετάβασης του τουριστικού επιχειρείν και του ευρύτερου θετικού αποτυπώματός του.
Την ανάδειξη νέων τάσεων, προκλήσεων και ευκαιριών βιώσιμης μετάβασης και την εκκίνηση ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Φορείς, τις Επιχειρήσεις και την Κοινωνία.
          Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου θα εκφωνήσουν οι Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΤΕ και Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, ενώ ο Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, θα πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με τον «Τουρισμό και την Κοινωνία σε περίοδο Κλιματικής Κρίσης»
          Στη δεύτερη θεματική ενότητα, με τίτλο «Τουρισμός και Βιωσιμότητα», οι Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, και Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα συνομιλήσουν με τη δημοσιογράφο, Νίκη Λυμπεράκη για τις προκλήσεις και ευκαιρίες της βιωσιμότητας. Στη συνέχεια, ο Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΤΕ, θα εστιάσει στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση προορισμών, σε συζήτηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Α’ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και τη Μαρία Καμμά, Δήμαρχο Τήλου. 
          Η τρίτη θεματική ενότητα «Τουρισμός και Διαχείριση Προορισμών» θα φιλοξενήσει τους Eran Ketter, Ειδικό σε θέματα Τουρισμού & Σύμβουλο, Mindhaus, και Stephan J. Clambaneva, Ιδρυτή και CIO της iD8tr. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις του Ελληνικού Τουρισμού και επίμαχα θέματα επικαιρότητας μεταξύ της Ιωάννας Δρέττα, Προέδρου της Marketing Greece και του αρθρογράφου, Θοδωρή Γεωργακόπουλου.
          Στην «πράσινη μετάβαση και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» θα εστιάσει η τέταρτη θεματική ενότητα. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Διευθυντής του Προγράμματος GEPP του Κέντρου του ΟΗΕ για τις Βιώσιμες Πόλεις, Alexandre B. Hedjazi, θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη συζήτηση «Η Επόμενη Μέρα: βιωσιμότητα – ανθεκτικότητα – ανταγωνιστικότητα» των Γιάννη Παράσχη, Προέδρου ΔΣ του ΣΕΤΕ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, Προέδρου ΔΣ του ΣΕΒ, και Αλέξη Παπαχελά, Δημοσιογράφου και Διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή».
          Το Συνέδριο  θα συντονίσει η Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω