Συνεργασία ΙΤΕ – «Ηλιαχτίδα»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» υπεγράφη την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021.
Στόχοι της Συνεργασίας αυτής αποτελούν:
• Η εκπαίδευση και ψυχαγωγία παιδιών και εφήβων που νοσούν από καρκίνο και από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή  με σπάνιες ή με χρόνιες παθήσεις, με την βοήθεια των προηγμένων τεχνολογικών μέσων και εκπαιδευτικών εφαρμογών που θα παραμετροποιούνται από το ΙΤΕ για αυτά.
• Ο από κοινού σχεδιασμός διαδικτυακών δράσεων ψυχαγωγικού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικού περιεχομένου κατά την περίοδο/ περιόδους που τα παιδιά/έφηβοι υποβάλλονται σε καθεστώς κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω θεραπείας.
• Η εκπαίδευση και καθοδήγηση του προσωπικού και των εθελοντών της Ηλιαχτίδας για την χρήση των ως άνω τεχνολογικών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών συστημάτων.
Η κυρία Μαρία Ευστρατίου Πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» τόνισε: «Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διοικήτρια για τη θετική ανταπόκριση και τη θεσμική υποστήριξη της εν λόγω συνεργασίας, καθώς και την κυρία Ανθή Στρατάκη, Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) του ΙΤΕ, που συνέβαλε ουσιαστικά στη θεμελίωση αυτής.
Εκ μέρους της Ηλιαχτίδας αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συνεργασία αυτή με ένα ίδρυμα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι το ΙΤΕ και ιδιαίτερα με το Ινστιτούτο Πληροφορικής, το οποίο διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του ΙΤΕ και ιδιαίτερα τον κ. Δ. Πλεξουσάκη για την άψογη συνεργασία.»
Το Σύμφωνο υπέγραψαν από πλευράς του ΙΤΕ ο καθηγητής κύριος Δημήτριος Πλεξουσάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και από τον Παγκρήτιο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» η κυρία Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Δ.Σ.
Οι στόχοι αυτής της συνεργασίας, όπως επεσήμαναν τα δύο μέρη, αποτελούν μια καινοτόμο ιδέα σε ότι αφορά τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και εν γένει της ποιότητας ζωής των παιδιών και των εφήβων που νοσούν από σοβαρές ασθένειες και βρίσκονται σε θεραπεία ή έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει την θεραπεία τους, μέσω της οργάνωσης και υλοποίησης τεχνολογικών προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, ψυχαγωγικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.
Αμφότερες οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, καθώς τέτοιου είδους συνεργασίες αναδεικνύουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα τόσο του ΙΤΕ, όσο και της Ηλιαχτίδας και αποσκοπούν στη βελτίωση της κοινωνίας και στην κάλυψη των αναγκών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, προάγοντας το βιοτικό τους επίπεδο.
Αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου ακολούθησε ξενάγηση στο Κτίριο Τεχνητής Νοημοσύνης από τους κ. Δημήτριο Πλεξουσάκη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής και κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή. Οι δυο διακεκριμένοι επιστήμονες, μαζί με στενούς συνεργάτες τους, ξενάγησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ηλιαχτίδας καθώς και την κα Λένα Μπορμπουδάκη, διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω