Τελετή αγιασμού Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Τελετή αγιασμού μετ’ αρτοκλασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγ. Ειρήνης Αμυγδαλέζας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας καθώς και στο Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών έτους 2021, της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει του νέου εκπαιδευτικού έτους 2021-2022.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Αστυνόμος Β΄  Αλέξιος Κουρτέσης, ενώ παρέστη, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.
Στην 25η εκπαιδευτική σειρά της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας θα φοιτήσουν (27) σπουδαστές εκ των οποίων οι (19) από την Ελληνική Αστυνομία, ένας από την Αστυνομία της Κύπρου, δύο από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο  από το Πυροσβεστικό Σώμα, ένας από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και δύο  από άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Επισημαίνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα και παρέχει μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που σχετίζονται με τη Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας και αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.
Στο σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών, έτους 2021, της Σχολής  Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης συμμετέχουν συνολικά (35) εκπαιδευόμενοι εκ των οποίων (32) Αστυνομικοί Διευθυντές της  Ελληνικής  Αστυνομίας  και τρεις  Αξιωματικοί ανάλογου βαθμού  της  Αστυνομίας  Κύπρου.
Η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σαν αποστολή της την εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του, παρέχοντας διαρκή ενημέρωση στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω