Τουριστικές γραμμές άμυνας

Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και ισορροπία στις 14 Μαΐου, έχουμε 5 γραμμές άμυνας και δεν υπάρχουν νησιά «Covid-Free» υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στην Βουλή σε επερώτηση βουλευτών.
Ειδικότερα τόνισε ότι ο Ελληνικός Τουρισμός το 2021 ξεκινάει 14 Μαΐου με ασφάλεια και με πέντε γραμμές άμυνας προκειμένου να υποδεχτούμε με ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό.
Συγκεκομμένα:
1) Τις προϋποθέσεις και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πριν από την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα – είτε με εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ.
2) Την ενεργοποίηση του άκρως επιτυχημένου συστήματος τυχαίων ελέγχων «EVA», για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τα θετικά κρούσματα στα σύνορα.
3) Τα ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε τυχόν κρούσματα.
4) Τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας.
5) Την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είναι αυτά που κράτησαν πέρυσι ασφαλείς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος.
Τέλος ο κ. Θεοχάρης επισήμανε: «Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, ισχύει και για τους τουρίστες. Είναι ψευδής όλη αυτή η παραφιλολογία περί ελεύθερης μετακίνησης τουριστών. Οι τουρίστες που έρχονται είναι απομονωμένοι και ισχύει ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη. Δε θα κάνουμε διακρίσεις. Η χώρα μας έχει συγκεκριμένους κανόνες -κατόπιν εισήγησης των ειδικών- οι οποίοι ισχύουν για όλους τους τουρίστες και για όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και το φετινό καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω