Ροή Ειδήσεων

Τριήμερες εκδηλώσεις Μυλοποταμιτών

Στ΄ Ανώγεια και στο Γαράζο η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, διοργανώνει εκδηλώσεις με παράλληλες δράσεις στα χωριά του Μυλοποτάμου, με στόχο την ανάδειξη του περιβάλλοντος και των πολιτιστικών αξιών της περιοχής.
Πρόκειται για τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν το Σάββατο 21 Αυγούστου με δράση καθαρισμού σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, αντί του ετήσιου Αναπτυξιακού Συνεδρίου το οποίο για δεύτερη χρονιά αποφασίστηκε να αναβληθεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εκδηλωθεί στο Ρέθυμνο και συνολικά στην Κρήτη.
Την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Ανώγεια και στο Γαράζο.
Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν επίσης: Τουρνουά Σκάκι, βράβευση του Ιατρού Κωνσταντίνου Μερκούρη, σεμινάριο για την αγορά εργασίας, βραβεύσεις φοιτητών, ανάδειξη των καθαρότερων χωριών, αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση κ.α.
Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού
Η πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής δράσης καθαρισμού πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Αυγούστου με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα σεβασμού προς το περιβάλλον και ο περιορισμός της ρύπανσής του. Η δράση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και οι συνεργαζόμενοι πολιτιστικοί σύλλογοι με μέλη της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών θα προβούν σε απομάκρυνση σκουπιδιών από την παλαιά και τη νέα Εθνική Οδό.
Απονομή επαίνων και βραβείων στους Μυλοποταμίτες Φοιτητές
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στο Γαράζο και στα Ανώγεια η Πανελλήνια Πολιτιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών θα βραβεύσει τους εισαχθέντες συντοπίτες της  στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Ειδικές τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε εκείνους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων, ενώ θα δοθούν σε όλους τους εισαχθέντες ειδικοί έπαινοι. Επίσης θα  γίνει και ειδική κλήρωση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται δωροεπιταγές και  ηλεκτρονικά gadgets.  Προϋπόθεση για την βράβευση των εν λόγω φοιτητών είναι να έχουν  αποφοιτήσει από τα  Λύκεια Ανωγείων, Περάματος, Πανόρμου και ΕΠΑΛ Γαράζου και Ρεθύμνου.
Σεμινάριο για την αγορά εργασίας
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις σε Ανώγεια και Γαράζο θα πραγματοποιηθεί ειδικό επιμορφωτικό σε σεμινάριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος.
Το θέμα του σεμιναρίου θα είναι διαδραστικό και θα αφορά στην αγορά εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πώς θα φτιάξουν σωστά ένα βιογραφικό καθώς και για το πώς θα προετοιμαστούν σωστά για μια συνέντευξη. Το σεμινάριο θα συντονίζει  η Αγγελική  Μπουρμπούλη, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο: Την Επιμόρφωση των  Δημοσίων Λειτουργών στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση-Υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).
Βράβευση των καθαρότερων χωριών
Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των καθαρότερων χωριών της επαρχίας Μυλοποτάμου. Τα τρία πρώτα χωριά θα λάβουν τιμητική διάκριση και χρηματικό έπαθλο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένες δράσεις.
Το σύνολο των δράσεων πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της  Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και των Δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων.
Στη διοργάνωση και υλοποίηση τους συμβάλλουν επίσης ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων και ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου.
Μέγα χορηγοί αναδείχθηκαν η εταιρεία ΑΝΕΚ η οποία πρόσφερε εισιτήρια στους φοιτητές και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου με τη προσφορά Δωροεπιταγών. Επίσης ο Δήμος Μυλοποτάμου προσφέρει ένα laptop.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω εκδηλώσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις εντολές της Πολιτείας.


Ειδικότερα το Πρόγραμμα Δράσεων
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τουρνουά Σκάκι και παράλληλες Τιμητικές εκδηλώσεις στα Ανώγεια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ανωγείων και του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων στο θεματικό πάρκο «ο τόπος του βοσκού».09:50 π.μ. Προσέλευση επισήμων10:00 π.μ. Καλωσόρισμα:- Προέδρου Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, Μανώλη Κυρίμη
Δημάρχου Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη
Προέδρου Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, Μανώλη Νταγιαντά 10:20  π.μ. Χαιρετισμοί επισήμων10:45 π.μ. Ομιλία από τον Γιάννη Σπυθούρη, Αναπληρωτή Πρόεδρο Επιτροπής Νεολαίας Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών με θέμα: Το σκάκι, η σχέση του με την Κρήτη  και η διάδοση του στη νεολαία  των Ανωγείων»11:05 π.μ. Έναρξη αγώνων Τουρνουά  Σκάκι                     12:10 μ.μ. Απονομή μεταλλίων στους νικητές12:20 μ.μ. Τιμητική βράβευση στο γιατρό της καρδιάς μας Κωνσταντίνο Μερκούρη, Διευθυντή Καρδιολογίας του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, για τη μακροχρόνια εθελοντική προσφορά του στους κατοίκους των Ανωγείων και της ευρύτερης περιοχής. Απαγγελία του όρκου του Ιπποκράτη 12:30 μ.μ. Μουσική και τραγούδια  από το Λουδοβίκο των Ανωγείων13:00 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση για τους πρωτοετείς φοιτητές του Γ.Ε.Λ. Ανωγείων,  που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τη σχολική περίοδο 2019-2020. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει:
Βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν
Κλήρωση δώρων με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών
Απονομή επαίνων  σε όλους τους φοιτητές14:30 μ.μ. Προσφώνηση και αναμνηστικό προς Δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη14:35 μ.μ. Προσφώνηση και αναμνηστικό στον Πρόεδρο Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων κ. Μανώλη  Νταγιαντά.Αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021)14:40 μ.μ. Ομιλία από τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ανωγείων πατήρ Ανδρέα Κεφαλογιάννη με θέμα: «1821 και νεολαία σήμερα».14:50 μ.μ. Μουσική και τραγούδια με τους καλλιτέχνες: Βασίλη Δραμουντάνη και τον Δημήτρη Νύκταρη (Καμίνη) και Νικομανώλη Νύκταρη.15:20 μ.μ. Κλείσιμο Εκδήλωσης με ευχαριστήρια ομιλία Δέσποινας Γαλλιάκη Ειδική Γραμματέας  Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης  Μυλοποταμιτών.
15:30 μ.μ. Κέρασμα από το Δήμο Ανωγείων11:05 μ.μ. Παράλληλες εργασίεςΔιαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας Συντονιστές:
Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΝ.ΕΠ. Εθνικού  Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός & Διοικητικός Επιστήμονας, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές & Χρηματοδοτήσεις, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης. Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»Θέματα σεμιναρίου: α) Πώς καταρτίζω σωστά ένα βιογραφικό σημείωμα β) Οι απαντήσεις που προκρίνουν την πρόσληψή σε μια συνέντευξηΣτους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης 
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Τιμητικές εκδηλώσεις  στο Γαράζο. Ώρα έναρξης 07:30μ.μ.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Μυλοποτάμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Γαράζου «Θεμιστοκλής Μαρκάκης» (Πλατεία Γαράζου).07:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων08:00 μ.μ. Καλωσόρισμα:
Προέδρου Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, Μανώλη Κυρίμη
Δημάρχου Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινου
Προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, Ελένη Μανιού 08:20 μ.μ. Χαιρετισμοί Επισήμων08:40 μ.μ. Χαιρετισμό και Ομιλία από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Μυλοποτάμου Μανούσο Κλάδο με θέμα: «Η Παιδεία στο Μυλοπόταμο».  09:00 μ.μ. Απονομή Βραβείων στα τρία καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, (Αρχαία Ελεύθερνα, Φαράτσι και Άγιος Μάμας) που αναδείχθηκαν από την αρμόδια επιτροπή στο διαγωνισμό καθαρότερων χωριών 2021. 09:15 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση για τους πρωτοετείς φοιτητές των Γ.Ε.Λ. Περάματος και Πανόρμου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα τη σχολική περίοδο 2019-2020. Η εκδήλωση  περιλαμβάνει:
Απονομή επαίνων
– Βράβευση των φοιτητών που διακρίθηκαν
Κλήρωση δώρων με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών Αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021)09:45 μ.μ. Ομιλία από τον Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Γρυντάκη με θέμα: «Η Κρήτη στην  Επανάσταση του 1821» 10:05 μ.μ.:  Μουσική και τραγούδια με τους καλλιτέχνες: Γιάννη Σωπασή (Βουρβογιάννη) και Γιώργο Βάμβουκα (Φλασκή). Συμμετοχή  του χορευτικού συγκροτήματος του Λαογραφικού Ομίλου Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη 10:35 μ.μ.: Κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΓαράζουΠαράλληλες εργασίες
08:00 μ.μ. Διαδραστικό σεμινάριο για την αγορά εργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω