Ανάδειξη παρθένου ελαιολάδου

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Ξεκινούν δράσεις ανάδειξης και προώθησης για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/ Kriti», σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ – ΙΕΛΥΑ. 
          Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα: «Υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «Κρήτη/ Kriti».
          Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως με την υπογραφή της προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων «επιβεβαιώνεται η ομόνοια, η συνεννόηση, η συνεργασία για το καλύτερο αποτέλεσμα για το ελαιόλαδο, ένα προϊόν που είναι ταυτισμένο με την τοπική οικονομία».
          Επίσης ο Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί διεπαγγελματική οργάνωση για το ελαιόλαδο για να πάρει το προϊόν την προβολή και προώθηση και τελικά την υπεραξία που πρέπει να έχει. «Είμαι αποφασισμένος να συνεργαστώ με τους πάντες έτσι ώστε πολύ γρήγορα και αυτή η εκκρεμότητα πολλών ετών να γίνει πράξη. Η σημερινή εξέλιξη είναι ευχάριστη. Χαίρομαι διότι η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί το ισχυρότερο όπλο για τους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα είναι η γνώση. Όσο προσφέρεις γνώση, οπλίζεις γερά τη σχέση, αγροτικής γης, παραγωγής και ποιότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω