Τροπολογία επιδόματος θέρμανσης

Νέο τρόπο υπολογισμού επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή.
Ειδικότερα κατέθεσε τροπολογία επιδόματος στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.
Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας. Θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια. Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.
Αναμένεται να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης με στόχο εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω