Ροή Ειδήσεων

Τόνοι τομάτας στα σκουπίδια

Αίτημα για οικονομική ενίσχυση στα θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω πανδημίας, απευθύνει μέσω επιστολής του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό, για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, υπογραμμίζοντας ότι 15.000 τόνοι τομάτας οδηγούνται στα σκουπίδια.
Η επιστολή αναλυτικά:
«Επιτακτική η οικονομική ενίσχυση στα κηπευτικά Κρήτης»
Κε Υπουργέ
Σε συνέχεια από την 6/4/2021 (ΕΞ 460) επιστολή μας για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης στα  θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης, σας στέλνουμε εκ νέου επιστολή αγωνίας για το ίδιο θέμα.
Δυστυχώς οι προσδοκίες για ανάκαμψη της αγοράς κατά την περίοδο του Πάσχα δεν επιβεβαιώθηκαν.
Αντιθέτως, ένα μήνα μετά, η κατάσταση στον κλάδο των κηπευτικών έχει επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 15.000 τόνοι τομάτας έχουν καταλήξει ήδη στα σκουπίδια τις τελευταίες μέρες μόνο, ενώ οι λίγες εμπορικές πράξεις που πραγματοποιούνται είναι σε εξευτελιστικές τιμές (0,15-0,20 ευρώ ανά κιλό).
Παρόλα αυτά, σήμερα σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι παραγωγοί θερμοκηπιακών κηπευτικών δεν έχουν την δυνατότητα να αντέξουν μια  δεύτερη συνεχόμενη καταστροφική χρόνια.
Αναπόφευκτο είναι πλέον (με της υπάρχουσες συνθήκες) ότι οι μεταβολές που θα προκύψουν στην νέα καλλιεργητική περίοδο θα επιφέρει ένα ντόμινο δυσμενών εξελίξεων στην τοπική οικονομία της Κρήτης καθώς και στο εξαγωγικό ισοζύγιο της χώρας.
Πολλές εκτάσεις θα μείνουν εκτός παραγωγής ενώ σε άλλες θα γίνει αλλαγή καλλιέργειας, που σημαίνει ανισορροπία στα υπόλοιπα είδη.
Από τα παραπάνω σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λεπτομερείς ανάλυση του θέματος δια ζώσης και εκκίνηση της διαδικασίας των ενισχύσεων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να δώσετε σήμερα μια ουσιαστική λύση που θα βγάλει από το τέλμα χιλιάδες παραγωγούς θερμοκηπιακών κηπευτικών.
Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω