Ροή Ειδήσεων

Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

2η Ημερίδα «ΚΡΗΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΝ»

Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας διοργανώνει το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Αβδού Πεδιάδος Ηρακλείου και ώρα 19:00, με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβδού.
            Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
⦁ Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
⦁ Μουσικά ακούσματα από τoυς: Νίκο Πρινιωτάκη: Βιολί, Δημήτρη Νικάκη: Λαούτο, Νίκο Ραπανη: Κιθάρα, Δημήτρη Δελή: Νταούλι και Παναγιώτη Βασιλάκη: Λαούτο.
⦁ Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυρακη (Σητεία) και τον Λαογραφικό όμιλο «Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης».
            Παράλληλες εκδηλώσεις
⦁ Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.⦁ Παρουσίαση Καλαθοπλεκτικής από την κυρία Μαρία Καλεντάκη.
           
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Λένα Ηγουμενάκη στο τηλέφωνο 6908863716 και στο email:[email protected].

Χορηγίες 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω