Ροή Ειδήσεων

Φορολογία Πλοίων

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πρόσθεση το βιβλίο Φορολογία Πλοίων, 480 σελίδων που περιέχει κατ’ αρχήν, λεπτομερή ανάλυση των απαλλαγών ΦΠΑ για Πλοία βάσει του άρθρου 27 του ΦΠΑ και των σχετικών επεξηγηματικών ΠΟΛ και αποφάσεων του Υπ. Οικονομικών. Είναι δομημένο σε μορφή σεμιναρίου με ξεχωριστή ανάλυση ανά περίπτωση, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να ανατρέχει αμέσως στην περίπτωση που τον ενδιαφέρει και να βλέπει τι πρέπει να κάνει, τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζεται να ακολουθήσει με παραδείγματα, χωρίς να πρέπει να περάσει από όλο το βιβλίο πρώτα.
          Λόγω των αλλαγών στον νόμο για τις Ν.Ε.Π.Α. και των τουριστικών ημερόπολοιων, έγινε ερμηνεία του κάθε άρθρου του Ν.4926/22, έτσι ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα το νέο πλαίσιο υποχρεώσεων και δυνατοτήτων που υπάρχουν για αυτά (π.χ. κάτοικος χώρας εκτός Ε.Ε. μπορεί να γίνει μέτοχος ελληνικής Ν.Ε.Π.Α.). Εισάγεται και αναλύεται ο θεσμός της Ε.Ι.Π.Α.
          Περιλαμβάνονται ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω στην φορολογία πλοίων, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα, ο Ν.27/75 περί φορολογίας πλοίων, όπως αυτός έχει αλλάξει σήμερα με τους μετέπειτα νόμους μέχρι και τον Ν.4941/16.06.22 και τις συναφείς διατάξεις του.
          Επιπλέον, παρατίθενται οι σημαντικότερες ΠΟΛ και αποφάσεις της Φορ. Διοίκησης πάνω στις οποίες βασίζεται η εφαρμογή όλων των ανωτέρω. Τέλος, στην ιστοσελίδα του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει σε μορφή επεξεργάσιμου word τα περισσότερα από τα αναγκαία έντυπα για τις συναλλαγές με την εκάστοτε εφορία πλοίων, όπως και το νέο πρότυπο καταστατικό της Ν.Ε.Π.Α., βάσει του Ν.4926/22.
          Το βιβλίο θα βοηθήσει τα μέγιστα όλους όσους ασχολούνται με την φορολογία πλοίων, λογιστές, Οικ. Διευθυντές ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και πλοιοκτήτες.
            Αναλυτικά τα περιεχόμενα του βιβλίου:

Ομιλητές 2ης Ημερίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω