Ευρωπαϊκή πλατφόρμα τουρισμού

Το δίκτυο DataLab, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (ETC) θα παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνογνωσίας στη διαχείριση δεδομένων και την ανάλυση. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να μοιράζονται γνώσεις σχετικά με τον εντοπισμό σχετικών πηγών δεδομένων, τη χρήση μεγάλων δεδομένων και την εφαρμογή συστημάτων πληροφοριών αγοράς. Οι Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού της Ευρώπης (NTO), οι Εθνικές Διοικήσεις Τουρισμού (NTA) και άλλοι σχετικοί εταίροι είναι όλοι επιλέξιμοι για να συμμετάσχουν στο DataLab και εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στο πρώτο στάδιο.
          Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το UNWTO και το ETC σχετικά με τις ανάγκες και τη χρήση δεδομένων, ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στα δεδομένα, το κόστος και τις δεξιότητες φάνηκε να είναι μερικοί από τους σημαντικότερους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι NTO και οι NTA σε όλη την Ευρώπη.
          Το δίκτυο ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ του UNWTO και του ETC σε έναν κρίσιμο τομέα γνώσης και τεχνογνωσίας για τουριστικούς προορισμούς και είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας που προτάθηκε το 2021. Μια ομάδα εργασίας με εκπροσώπους από το Visit Flanders, Fáilte Ireland, Malta Tourism Authority, NBTC Holland Marketing, Turismo de Portugal και το Σλοβενικό Τουριστικό Συμβούλιο, καθοδήγησαν τον UNWTO και το ETC στα θεμέλια αυτής της πρωτοβουλίας.
          Προχωρώντας προς τα εμπρός, το UNWTO-ETC DataLab θα παρέχει εκδηλώσεις ανάπτυξης ικανοτήτων για τα μέλη με τη μορφή διαδικτυακών σεμιναρίων και συνεδριών δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω