Χρηματοδότηση υποδομών άθλησης & ευεξίας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετά την έκδοση των απαραίτητων μελετών, αδειών κλπ για την χρηματοδότηση της κτιριακής αποκατάστασης και επέκτασης του πρώην ΤΕΕ Αγίου Γεωργίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, για την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής και την δημιουργία κέντρου Εκπαίδευσης Άθλησης και Ευεξίας, ενισχύοντας έτσι την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αθλητικές υποδομές προς όφελος των δημοτών.
Ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 375.000,00€ που αφορά την δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης άθλησης και ευεξίας με κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) για μικρούς και μεγάλους όπως επίσης ενός σύγχρονου Νηπιαγωγείου και ΚΔΑΠ.
Επίσης με την κατασκευή της θερμαινόμενης πισίνας θα ωφεληθούν τόσο οι νέες ηλικίες (άθληση, μαθήματα κολύμβησης, προπόνηση) όσο και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι για θεραπευτικούς σκοπούς καθώς θα προσφέρονται υπηρεσίες όπως υδροθεραπεία, φυσικοθεραπεία, παροχές ιδιαίτερα σημαντικές για την τρίτη ηλικία, που είναι περισσότερο ευαίσθητη στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.
          Η δημιουργία της δεξαμενής κολύμβησης ταυτόχρονα με την αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην ΤΕΕ στον Άγιο Γεώργιο Λασιθίου, δημιουργεί ένα ενιαίο σύνολο χώρων εκπαίδευσης, άθλησης και ευεξίας, με την λειτουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, παιδότοπου, αναψυκτηρίου και σύγχρονου Νηπιαγωγείου, καλύπτοντας ένα μέρος των προβλημάτων της σχολικής στέγης που δημιούργησε ο σεισμός και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα προηγούμενα χρόνια. Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2022 με εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 6 μηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω