Ροή Ειδήσεων

Συνέδριο Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης

Η Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής και Μοριακής Απεικόνισης διοργανώνει, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Thera(g)nostics | Recent Advances in Nuclear Medicine». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η κυρία Σοφία Κουκουράκη Καθηγήτρια Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του ΠαΓΝΗ Ηρακλείου Κρήτης.
          Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις της Πυρηνικής Ιατρικής και τη σπουδαιότητα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ασθενών. Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει όλο το φάσμα των theranostics (θεραπεύειν δια της γνώσης) της Πυρηνικής Ιατρικής, με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες απεικονιστικές και θεραπευτικές εφαρμογές οι οποίες κάνουν δυναμικά την εμφάνιση τους στην καθημερινή κλινική πράξη. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι έμπειροι ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό οι οποίοι θα κατορθώσουν να δημιουργήσουν ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο ανταλλάσσοντας απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες.
          Η Πυρηνική Ιατρική αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ιατρικής ακριβείας και εξατομικευμένης θεραπείας καθώς με την τεχνολογική ανάπτυξη των απεικονιστικών συστημάτων αλλά και την εμφάνιση νέων ραδιοφαρμάκων προσφέρει στην στοχευμένη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών. Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται με αφορμή την εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού απεικονιστικού συστήματος Ποζιτρονικού τομογράφου με ενσωματωμένο υπολογιστικό τομογράφο (PET/CT) στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ένα ιατρικό σύστημα ζωτικής σημασίας για τους ογκολογικούς και όχι μόνο ασθενείς της Κρήτης. Η εγκατάσταση του PET/CT η οποία αποτελούσε όραμα πολλών ετών, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του ΠΑΓΝΗ και της σχολής ως μια ισχυρή δύναμη στο χώρο της Υγείας και της ιατροτεχνολογικής έρευνας.
          Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω